Zavřít reklamu

Nových telefonů je opravdu spousta. Jedním z nich je Palm – na dnešní poměry neuvěřitelně malý, kompaktní, sloužící k jednomu speciálnímu účelu – jeho úkolem je, aby nadměrně nezaměstnával vaši pozornost.

Určitě to všichni známe. Jsme někde s přáteli, a přestože se dobře bavíme, může se stát, že nás něco neustále táhne k displeji našeho smartphonu. Právě pro podobné situace je navržen telefon Palm, který již brzy bude k dispozici zákazníkům zámořského Verizonu. Na Palmu běží operační systém Android verze 8.1, aplikace pocházejí z Google Play Store. Rozhodně se o něm ale nedá hovořit jako o smartphonu, který by byl jakýmkoliv způsobem omezený – Palm v podstatě dokáže všechno, co umí váš „velký“ smartphone.

Odvykat od smartphonů a trávit s nimi méně času je rozšiřující se trend. Lidé hojně využívají specializovaný software, který měří čas strávený u obrazovky, nebo omezuje dobu, po kterou lze používat určité aplikaci. Tyto pomůcky lze ale velmi snadno obejít. Pořídit si obyčejný tlačítkový telefon tento problém mnohdy nevyřeší, protože v dnešní době jsou zkrátka některé aplikace zapotřebí. Tvůrci Palmu chtějí, abyste o jejich zařízení přemýšleli spíše jako o chytrých hodinkách, než jako o druhém telefonu. Nicméně druhým telefonem zkrátka je, a proto se celá tato myšlenka možná bude někomu zdát přinejmenším zvláštní. Určitě si ale dokážete představit dost situací, ve kterých byste tento drobný, lehoučký, ale šikovný telefon využili.

Podívejte se, jak vypadá Palm na snímcích z The Verge:

Redaktoři serveru The Verge měli příležitost si Palm vyzkoušet. Jaké poznatky zkoušení přineslo? Telefon se podle nich nápadně podobá novým iPhonům – záměr to ale podle slov jeho tvůrců nebyl. O odolnost přední i zadní strany se stará Gorilla Glass 3, telefon disponuje odolností třídy IP68. Jeho rozměry činí pouhých 50 x 97 milimetrů, tloušťka je 7,4 milimetru. Vzhledem k malým rozměrům u Palmu nenajdete zdířku pro připojení sluchátek a telefon nepodporuje bezdrátové nabíjení. Úhlopříčka LCD  displeje činí 3,3 palce, nabíjení probíhá přes USB-C port. Tvůrci nezapomněli ani na fotoaparát – zadní má 12 megapixelů a přední 8 megapixelů. Uvnitř telefon se nachází procesor Snapdragon 435, 3GB RAM a 32 GB úložiště. Na netradiční grafické uspořádání displeje se můžete podívat do galerie. Po klepnutí na ikonku palmičky přepnete na takzvaný Life Mode, čímž aktivujete mimo jiné režim Nerušit a nízkou spotřebu baterie. Kromě toho ale dokáže Life Mode deaktivovat také bezdrátové spojení – mobilní i Wi-Fi připojení se v tomto režimu aktivuje pouze tehdy, když je zapnutý displej telefonu. Palm půjde do prodeje letos v listopadu, cena je stanovena na 349,99 dolaru.

Palm fb

Dnes nejčtenější

.