Zavřít reklamu

Umelá inteligencia zažila svoj boom okolo roku 2010, keď sa tejto téme začali venovať popredné vedecké tými z celého sveta, v snahe začleniť a využiť jej prvky v každodennom živote. Inak to nie je ani v prípade inštitútu MIT, ktorý sa do tejto sféry vrhol naozaj zostra. Najnovšie správy pojednávajú o fakte, že práve MIT investuje sumu vo výške jednej miliardy dolárov na rozšírenie univerzity a jej portfólia na poli vývoja umelej inteligencie.

Nejedná sa pritom o školenie expertov na prácu so systémom umelej inteligencie . Podľa prezidenta MIT, ktorým je L. Rafael Reif sa chce inštitút zamerať na implementáciu strojového učenia do sfér bilógie, chémie, fyziky a históre. Dôležitou sekciou v tomto reťazci sa stávajú taktiež bilinguálne prvky, nakoľko sa podľa rafaela stane umelá inteligencia hlavným nástrojom prekladania. Nová univerzita ponesie meno podľa generálneho riaditeľa Stephena A. Shwarzmana, ktorý sa podieľal finančnom zabezpečení plánovaného projektu. Novovytvorené fakulty ponúknu celkovo 50 rôznych pracovných kategórií, ktoré sa z polovice zamerajú výhradne na počítačové vedy. Druhá polovica zahrnie pracovníkov už vzniknutých odborov a ostatných členov z rôznych oddelení MIT.

Nová sféra zahrňujúca využívanie strojového učenia má pomôcť celej škále sledovaných vedných disciplín na inštitúte MIT.

„Umelá inteligencia redefinuje každú sféru nášho každodenného života v 21. storočí. My chceme byť súčasťou tejto etapy a podieľať sa na jej správnom a efektívnom využívaní pre celé ľudstvo. Celým menom sa bude nová súčasť volať MIT Schwarzman College of Computing. Ponúkne nám nové pohľady na globálne videnie AI a jej implementáciu v spoločnosti s dôrazom na edukatívny prvok. Týmto krokom by sme veľmi radi podložili nové základy pre budúce generácie v spojení s využitím strojového učenia vo všetkých nosných pilieroch moderného školstva. Študenti a zamestnanci inštitútu budú môcť využiť všetky kvalitatívne devízy umelej inteligenciu na uľahčenie projektov a celkové zefektívnenie spôsobu vnímania všetkých vedeckých disciplín,“ uviedol vo svojom vyjadrení Rafael Reif.

MIT

Dnes nejčtenější

.