Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co jsme vás informovali o prvním známém případu, kdy američtí policisté díky jisté právní kličce využili možnost nařídit podezřelému ze zločinu odemknout jeho iPhone X pomocí Face ID. Díky tomu se tak dostali k mnoha důležitým informacím, které budou moci nyní využít k usvědčení pachatele k jeho činům. Jelikož se tento postup evidentně osvědčil, budeme se s ním podle všeho setkávat čím dál častěji. Policisté v celém USA totiž dostávají podle dostupných informací v těchto dnech pokyny, které mají zcela evidentně “připravit půdu” právě pro možné odemčení iPhonu přes Face ID. 

Podle informací kolegů z Motherboard jsou policisté školeni k tomu, aby v případě, že se setkají s pachatelem vlastnícím jeden z iPhonů s podporou Face ID nezkoušeli displej telefonu prohlížet přímo před obličejem. Pokud by totiž uzamčený telefon drželi před obličejem ve snaze dostat z něj data, Face ID by se po několika neúspěšných ověření uživatele deaktivovalo a do telefonu by tak byl možný přístup pouze přes číselný kód. Na ten už se ale vztahují jiné právní předpisy a celkově je jeho prolomení velmi obtížné. 

Skvělým příkladem zablokování Face ID po několika neúspěšných ověření bylo představení iPhonu X vloni v září. Když totiž chtěl Craig Federighi světu dokonalost vychytávky iPhonu X představit, narazil právě na to, že odemčení skrze Face ID selhalo právě kvůli předchozímu skenování zaměstnanců, kteří telefon na pódiu připravovali k prezentaci. Craigovi tak nezbylo nic jiného, než telefon odemknout číselně, čímž opět aktivoval Face ID a poté jeho funkčnost světu teprve přestavit. 

face-id-fb

Dnes nejčtenější

.