Zavřít reklamu

Všechny nově představené iPhony ještě ani nejsou v prodeji a pozornost některých už směřuje k příští generaci, respektive ke komponentům, které budou obsahovat. Řeč je momentálně o novém čipsetu Applu A13, který by měl tvořit srdce iPhonů v příštím roce.  V minulých letech měal jejich výrobu na svých bedrech společnost TSMC, která se stala jejich exkluzivním dodavatelem už v roce 2016. A ani příští rok by neměl být podle nových informací v tomto ohledu jiný.

Podle portálu Digitimes si pozici hlavního výrobce čipů udrží TSMC i nadále. Apple totiž velmi ocenil schopnosti společnosti velmi kvalitně vyrábět čipy ve velkém množství. Minulý měsíc se společnost Apple nezapomněla pochlubit, že byla první, kdo na trh uvedl mobilní procesory vyrobené 7nm technologií, přičemž veřejně poděkovali právě TSMC. Je tedy velmi pravděpodobné, že nadcházející řadu A13 vyrobí opět letoškem prověřená TSMC.

Čip Apple A12 tepe i v iPhonu Xr, který bude k dostání za dva týdny:

Jaké novinky přinesou?

Ačkoliv je o dodavateli pro příští rok podle všeho rozhodnuto, další detaily o chystaných čipsetech v tuto chvíli samozřejmě netušíme. Před A13 se ale ještě zřejmě dočkáme procesoru A12X , který by měl údajně tepat v nových iPadech Pro, které Apple snad představí později v tomhle měsíci. Poslední generace iPadu Pro obsahuje čip A10X. Kvůli časové prodlevě mezi modely tak Apple nové iPady pro osadí zřejmě rovnou čipy A12X, přeskočí tak variantu A11. Označení „X“ u těchto procesorů obecně znamená vyšší výkon jak procesoru, tak grafických čipů. Ani v tomto případě ale bohužel nevíme, jak výrazný výkonnostní nárůst čipsety A12X oproti nedávno představeným A12 z iPhonů přinesou.

A12-1000x583x

Dnes nejčtenější

.