Zavřít reklamu

Že jsou Apple Maps jeden velký propadák již několikrát uznal i samotný Apple. Tuto skutečnost se však snaží vehementně napravit a mapy vylepšit alespoň na takovou úroveň, aby mohly směle konkurovat například Googlu. A právě k tomu by mu měly pomoci nové automobily, které pro sběr dat pro Apple Maps využívá.

Ještě donedávna využíval Apple pro mapování bílé dodávky s kamerovými a senzorovými systémy na střeše, ze které příliš nevyčnívaly. Apple však nově vsadil na vozy Subaru Impreza hatchback, které využívá pro mapování i konkurenční Google. Senzory pro sběr dat potom umístil “do věže”, díky čemuž je automobil v porovnání se svými předchůdci o poznání nápadnější. Jelikož však používá stejné řešení i Google, dá se s velkou pravděpodobností považovat i za lepší. 

Krom senzorů na střeše jsou však automobily Applu poměrně nenápadné a od ostatních se odlišují jen polepem na oknech, který dává světu vědět, že jde právě o automobil pro vylepšení Apple Maps. Nová auta však zatím Apple podle všeho nasadil jen v okolí Los Angeles. 

apple-maps-new-car-subaru

Krom nových Subaru by mohl Apple v budoucnu pro mapování využívat i Lexusy, na kterých nyní testuje svůj autonomní řídící systém. Flotila těchto vozů se přitom každým měsícem o pár kusů rozrůstá, což naznačuje, že se Apple pomalu ale jistě blíží do cíle. Tyto vozy si můžete prohlédnout v galerii pod tímto odstavcem.

Snad se tedy brzy dočkáme skutečně výrazného vylepšení Apple Map, díky kterému se na ně již budeme moci na 100 % spolehnout. V současné podobě totiž za nejlepší označit rozhodně nejdou.

apple-maps-fb

Dnes nejčtenější

.