Zavřít reklamu

Populárna sociálna sieť Instagram sa počas posledných mesiacov mení na nepoznanie. K tomuto javu určite prispeje aj fakt, že pôvodní zakladatelia z firmy odišli a jej celkový vizuál sa tak kompletne vymyká pôvodnej myšlienke fotografickej aplikácie. Podľa posledných informácií sa dočkáme nového spôsobu prezerania príspevkov, ktorý Instagram momentálne testuje. Táto funkcia by mala fungovať na báza „Insta Stories“, takže namiesto vertikálneho poťahovania prstom, budeme môcť fotky a videá prechádzať pomocou klikania na obrazovku. Ďalší alebo predchádzajúci post si tak prepneme pomocou kliknutia na pravú alebo naopak ľavú stranu displeja rovnako, ako v prípade príbehov. Tento spôsob momentálne spoločnosť testuje v možnosti „Explore“ a podľa vyjadrenia by sa malo jednať o zjednodušenie prístupu k novým príspevkom a rovnako tak aj k prehľadnejšie užívateľské rozhranie.

Myšlienka updatovania populárnej mobilnej aplikácie sa odvíja od faktu prispôsobenia všetkých prvkov a operácie pomocou rovnakých úkonov. Podľa všetkého by však táto zmena nemala doraziť v najbližších mesiacoch. Na druhej strane je veľmi diskutabilné, či sa táto zmena medzi používateľmi dostatočne uchytí, nakoľko množstvo fanúšikov nepovažuje vývoj Instagramu za adekvátny. Práve to mal byť jeden z dôvodov na odchod pôvodných zakladateľov Instagramu, ktorý vyvolal privysoký tlak zo strany spoločnosti Facebook.

Uvítali by ste nové zobrazovanie príspevkov na báze preklikávania ako v prípade Insta Stories?

„Neustále testujeme a objavujeme nové veci, ktoré priblížia našich používateľov k lepšiemu a efektívnejšiemu využívaniu aplikácie,“ uvádza hovorca firmy vo svojom prehlásení. Momentálne by bolo veľmi predčasné hovoriť o istej zmene, ktorá sa dotkne bezprostredného zobrazovania príspevkov jednej z najobľúbenejších sociálnych sietí. Poprední členovia Instagramu však s touto myšlienkou počítajú a ak sa preukáže, že je podobné rozhranie obľúbenejšie ako to momentálne, môžeme sa dočkať premeny Instagramu ako ho poznáme. Spomedzi menších sezónnych updatov, ktoré zavítali do aplikácie za posledné roky sa môže jednať o jednu z najväčších zmien, ktorá môže mať dopad na milióny užívateľov. Hlavne tých, pre ktorých sa Instagram už dávno začal vzďaľovať od pôvodnej myšlienky zdieľania fotografií .

Instagram

Dnes nejčtenější

.