Zavřít reklamu

Krom dvojice prémiových iPhonů XS a XS Max nám Apple před pár týdny představil i levnou variantu v podobě iPhonu XR. Ta sice zatím není na pultech obchodů a její předobjednávky začnou až 19. října, už nyní ji však mnozí předpovídají skvělé prodeje a to především na důležitých trzích. Jedním z nich je i věhlasný analytik Ming-Chi Kuo, který se ve své nové analytické zprávě zaměřil především na situaci v Číně.

Kuo ve své zprávě nejprve informuje o úpadku tamních výrobců během prvního říjnového týdne, který se rok od roku zvyšuje. Výsledky čínských gigantů jsou naprostým propadákem a vina se přisuzuje nedostačující inovaci ze strany výrobců. Lidé se proto raději spoléhají na starší iPhony, a nebo se připravují na odstartování prodeje právě již výše zmiňovaného iPhonu XR. Právě nejlevnější z trojice iPhonů by totiž měl být v Číně podle Kua obrovským trhákem.

Prohlédněte si nový iPhone XR v naší galerii:

Už iPhone 8 trhal vloni v Číně prodejní rekordy. Kuo je však přesvědčen, že jej iPhone XR v tomto ohledu ještě překoná. Při kombinaci moderního designu obrazovky, lepší cenovky než měl iPhone 8 Plus, podporou dual-SIM a několika barevnými možnostmi, je totiž telefon jako stvořený pro úspěch v Číně, jejíž obyvatelé právě po těchto vlastnostech u smartphonu lační.

Pro Apple by byl úspěch iPhonu XR v Číně též velmi vítaným. Podle dostupných informací jsou totiž nynější prodeje iPhonů XS a XS Max mizerné a jejich zlepšení je v nedohlednu. Zda tomu tak ale skutečně je si budeme muset ještě pár týdnů počkat. Zprávy o prodejích iPhonů nám Apple přinese už 1. listopadu při oznámení finančních výsledků za uplynulé čtvrtletí.

iphone-xr-je-zadanejsi

Dnes nejčtenější

.