Zavřít reklamu

Před pár dny jsme vás skrze bleskovku informovali o tom, že se šéf Applu, Tim Cook, vydal na služební cestu do Číny, kde měl podle prvotních informací “hasit” problém se špionážními čipy, které údajně Čína nasadila do iCloud serverů Applu. Jak se však zdá, účel cesty ředitele Applu je zcela jiný. 

Podle nových informací jsou prodeje iPhonů XS v Číně jedním velkým zklamáním, jelikož ani zdaleka nenaplňují očekávání Applu. Za špatnými prodeji stojí především konkurenční smartphony, které se prodávají mnohonásobně levněji, avšak svou výbavou se novým iPhonům alespoň papírově rovnají. Například vlajková loď Huaweie se v Číně prodává zhruba za 700 dolarů, iPhone XS Max pak pořídíte v přepočtu za zhruba 1850 dolarů. Právě obrovský cenový rozdíl prodejům nových iPhonů podráží nohy. Návštěva Cooka je tak údajně reakcí na špatné prodeje a svou přítomností chce tamní zákazníky namotivovat k nákupům.

Krom toho se spekuluje i nad tím, že se Cook setká s obchodními partnery a významnými čínskými politiky, se kterými probere vztahy země a společnosti. Právě ty jsou v poslední době velmi diskutovaným tématem především kvůli určité podpoře cenzury v čínském App Storu. 

Apple-keynote-Tim-Cook-and-Jony-Ive-iPhone-XR-fb

Dnes nejčtenější

.