Zavřít reklamu

Animované platformovky a „skákačky“ patria medzi odveké žánre, ktoré si s nadšením užívame na všetkých dostupných herných platformách. Novým prídavkom do tejto sekcie pre mobilné zariadenia so systémom iOS sa stáva hra Max: Curse of the Brotherhood z dielne štúdia Flashbulb Games. Tento unikátny titul operuje na trhu už nejaký ten rok, pričom sa mu za uplynulý čas podarilo sformovať celkom početnú hráčsku komunitu fanúšikov. Hru sme si mohli užiť ako na predchádzajúcej generácii herných strojov, tak aj na tej novej. Preto nikoho neprekvapí, že sa hra nakoniec objaví aj na obrazovkách jablčných zariadení. Max zaujme nielen perfektným grafickým spracovaním, ale aj netradičným spôsobom hry.

Príbeh nás zavedie do kože jedného z dvojice bratov, ktorý sa v magickej krajine snaží zachrániť svojho súrodenca. Počas strastiplnej cesty sa protagonistovi postavia do cesty mnohé prekážky, ktoré je možné vyriešiť inovatívnym, premysleným a hlavne zábavným spôsobom. Okrem klasických bariér tohoto žánru ako rôzne priepasti, platformy alebo fyzický nepriatelia sa však stretneme aj s logickými hádankami a úrčitým druhom rébusov, ktoré budeme riešiť použitím čarovvného pera. Pomocou neho si dokreslíme chýbajúce herné prvky, ktoré nám pomôžu pri ďalšom objavovaní tajuplných zákutí. Pokiaľ sa vám tento spôsob hry zdá známy, je to možno kvôli tomu, že sa jedná o sequel k hre Max & the Magic Marker z roku 2010 pre konzolu Nintendo Wii. Predchádzajúci diel série sa však napokon dočkal mobilného spracovania, čo teraz môžeme povedať aj o prichádzajúcom titule.

Max: Curse of the Brotherhood ponúkne pestrofarebné prostredie, množstvo zábavných a interaktívnych hlavolamov a výborný gameplay. 

V tomto prípade sa nejedná o voľne dostupný titul, no z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že za tých pár drobných sa hra určite oplatí. Pokiaľ máte o ambicióznu skákačku záujem, môžete si ju v App Store predobjednať už teraz, čím ušetríte 20% z celkovej sumy titulu. Ak hľadáte nekonvenčnú zábavu a osvieženie pre vašu hernú knižnicu v mobilnom telefóne, táto hra vás určite nesklame.

  • Max: Curse of the Brotherhood vychádza už 18. októbra/října pre zariadenia s iOS

Max

Dnes nejčtenější

.