Zavřít reklamu

V pondělí společnost Intel uspořádala každoroční konferenci s názvem Fall Desktop Launch Event v New Yorku. „Modrý“ výrobce čipů na této akci ukázal nové procesory pro desktopové počítače z řad Intel Core i9 a Intel Xeon, včetně 28 jádrového Xeonu, který je určený především pro profesionální uživatele, kteří ví, co s výkonem. Právě tento procesor by se mohl objevit v novém Macu Pro, který by měl výkonnostně překonat vloni představený iMac Pro. Proč? Vhodnější adept v tuto chvíli neexistuje a pravděpodobně ještě chvíli ani existovat nebude.

Konkrétní název procesoru, který by mohl být součástí nového Macu Pro, je Intel Xeon W-3175X. Tento procesor má, jak už jsme si v úvodu řekli, 28 jader (56 vláken) a je určen především pro bezproblémový běh těch nejprofesionálnějších aplikací. Takt procesoru je v základu nastaven na 3,1 GHz, avšak v boost módu by se takt mohl vyšplhat až na těžko uvěřitelných 4,3 GHz. Dle Intelu je Xeon W-3175X vybaven šestikanálovým paměťovým řadičem DDR4, který podporuje až 512 GB pamětí. Na to, že se jedná o jeden z nejvýkonnějších procesoru od Intelu, čítá jeho hodnota TDP pouze 265 Wattů, což je vcelku málo.

Takto vypadá současný Mac Pro:

Již v roce 2016 začal Apple naznačovat, že pracuje na úplně novém, modulárním Macu Pro. Podle různých informací a úniků jsme se tohoto jablečného počítače měli dočkat už na konci roku 2018, avšak s největší pravděpodobností nový Mac Pro spatří světlo světa až na začátku roku 2019. Pokud byste si chtěli tento Mac Pro pořídit, tak si připravte opravdu hodně peněz. Jen cena samotného procesoru od Intelu, který by mohl v novém Macu být, by se mohla pohybovat i v řádu tisíců dolarů.

modular mac fb

Dnes nejčtenější

.