Zavřít reklamu

V některých situacích si možná nepřejete, aby se některé fotky zobrazovaly v galerii vašich fotografií. Většinou však tyto fotografie nechcete mazat, protože nevíte, kdy je budete potřebovat. Přesně pro tyto a další případy přišel Apple se skvělou funkcí, pomocí které si určité fotografie můžete z vašeho alba fotografií skrýt. V praxi to funguje jednoduše tak, že se fotky přesunou do zvláštní složky a vytratí se z alba veškerých fotografií. Fotografie tedy budou stále přístupné, avšak pouze ve specifickém albu. Nenechte se tedy zmást, tyto fotografie „pod zámkem“ určitě nejsou.

Jak v iOS 12 skrýt fotografie z alba

Otevřeme si nativní aplikaci Fotky. Nyní si jednoduše najdeme fotografie, které chceme skrýt. V pravém horním rohu klikneme na tlačítko Vybrat a požadované fotografie označíme. Jakmile budou všechny označeny, tak klikneme v levém dolním rohu na tlačítko sdílení (čtvereček se šipečkou) a v dolním posunovacím menu zvolíme možnost Skrýt. Poté tuto akci ještě jednou potvrdíme stisknutím tlačítka Skrýt fotografie.

Označené fotografie poté zmizí ze všech alb a zobrazí se jen a pouze v albu Skryto. Do alba Skryto se dostaneme tak, že v aplikaci Fotky klikneme v dolním menu na možnost Alba. Zde sjedeme úplně dolů, kde se nachází nadpis Další alba. Pod tímto nadpisem už se nachází samotné album Skryto, kde se nachází všechny fotografie, které jsme pomocí kroků uvedených výše skryli. Pokud chceme fotografie odkrýt, stačí si je v albu Skryto označit, opět kliknout na tlačítko sdílení a v dolním menu zvolit možnost Odkrýt.

Na závěr ještě jednou upozorním na skutečnost, že v případě skrytí fotografií nedojde k jejich uzamčení. Fotografie se pouze přesunou do zvláštního alba. Pokud je tedy někdo znalý a ví, že v iOS taková možnost existuje, pořád si může jednoduše zobrazit i takové fotografie, které máte uvedeny jako skryté.

fotky fb

Dnes nejčtenější

.