Zavřít reklamu

Štúdio Telltale Games, ktoré sa okrem svojich počinov na popredné herné platformy zariadeilo aj o prínos značnej nádielky hier na iOS nedávno šokovalo velý svet. Vo svojom vyjadrení uvádza, že celé štúdio končí so svojou tvorbou a takmer všetky tituly vo vývoji sa rušia. Tieto správy sa nám nakoniec potvrdili odlivom takmer všetkých zamestnancov herného celku, z ktorých si už mnoho našlo nové pozície na poli videoherného sveta. Podľa všetkého sa stalo štúdiu osudným zlé marketingové počínanie zo strany vedúcich postáv, k čomu výrazne dopomohla aj stagnácia inovácií a slabé predajné čísla.

Ešte pred pár týždňami bolo ohlásené, že štúdio disponuje tímom, ktorí má dokončiť zostávajúcu záverečnú sériu ikonickej hry The Walking Dead. Následne však bol rozpustený aj tento tím, čím na seba Telltale vrhlo ešte negatívnejšie svetlo. najnovšie informácia poukazujú na fakt, že hra sa napokon naozaj dočká plnohodnotných finálnych kapitol, no za ich tvorbou nebude stáť priamo Telltale Games. Mobilná adaptácia hry však ešte stále predstavuje obrovský otáznik.

Pri vývoji hry podáva pomocnú ruku štúdio Skybound Games, ktoré má v tejto sfére bohaté skúsenosti. Bonusom je kooperácia so spolutvorcom originálnych komiksov Walking Dead – Robertom Kirkmanom, ktorý je naviac majiteľom štúdia Skybound. Napriek týmto z časti pozitívnym informáciám je však stále nejasné, či sa hra napokon ukáže aj na obrazovkách mobilných zariadení. Vzhľadom na predošlú prácu na tituloch Long Dark alebo Slime Rancher je však viac než možné, že sa jej jablční priaznivci dočkajú.

Žiadne oficiálne vyhlásenie zo strany Telltale Games alebo nového operátora v podobe Skybound zatiaľ nepadlo. Ostáva nám preto iba dúfať, že príbeh odvážnej protagonistky Clementine si budeme môcť vychutnať až do konca aj na našich mobilných telefónoch a tabletu bez toho, aby sme museli prechádzať na inú platformu. O potenciálnom prenesení plánovaných projektov zo strany Telltale na iné štúdiá sa zatiaľ nehovorilo, no špekulácie naznačujú, že aj tento scenár je viac než možným riešením.

Walking

Dnes nejčtenější

.