Zavřít reklamu

V této pravidelné rubrice vám každý všední den přinášíme tipy na zajímavé aplikace a hry pro macOS. Vybíráme ty, které jsou dočasně zlevněné nebo zcela zdarma, takže se rozhodně vyplatí rubriku sledovat. Délka slevy však není nijak předem určená, takže je potřeba si i přímo v App Storu před stažením ověřit, že je aplikace či hra stále zlevněná či zdarma.

App Store

Fontography – Text on Pictures

Přidejte do svých fotek vkusný nápis či citát pomocí aplikace Fontography. Můžete pomocí ní vybrat jeden z celé řady fontů a následně přidat nápis do fotografie. Nebudete ochuzeni ani o možnost přidání filtru a různých efektů.

[appbox appstore id1104673503 oldprice=“89 Kč“]

Text Speaker Star + Export

Aplikace Text Speaker Star + Export nabízí velmi zajímavé využití. Dokáže totiž převést text na řeč a výsledek poté uložit jako MP3 či AIFF. Dalé ji lze použít také jako nástroj pro připomínky, kdy si nastavíte datum a čas, kdy vám má Mac přečíst upozornění, které napíšete.

[appbox appstore id668470653 oldprice=“149Kč“]

Steam

Planetbase

Ve strategické hře Planetbase se stanete velitelem skupiny osadníků, kteří se snaží osídlit cizí planetu. Budete nejen architektem, ale také manažerem spravujícím všechny důležité prvky kolonie. Musíte hledat a využívat důležité materiály, energii, jídlo a mnoho dalšího. Hra se neustále vyvíjí a nabízí čím dál více obsahu, momentálně si můžete vybrat ze 4 planet, které se pokusíte osídlit.

[appbox steam simple 403190 oldprice=“19.99 €“]

Magicka 2

Kooperativní akční adventura s prvky RPG, která velmi připomíná Diablo – to je Magicka 2. Oproti známému Diablu však nabízí i prvky humoru a neotřelou hratelnost. S partou hrdinů se vydáváte prozkoumat kouzelný svět, avšak v cestě vám bude stát mnoho nepřátel. K jejich likvidaci musíte kombinovat svá kouzla, takže důraz na kooperaci je zde opravdu veliký.

[appbox steam simple 238370 oldprice=“14.99 €“]

The Tiny Bang Story

Tento titul si získal slávu především na iPadu, ale pro majitele Macu jej můžeme také doporučit. Jedná se o relaxační puzzle hru, ve které jde vlastně pouze o hledání věcí. Například chybějících součástek vlaku, který vás posune v příběhu dál, nebo ztracených jablek, kterými si nakloníte na svou stranu jejich prodavačku. Kouzelná kreslená grafika a příjemná hudba vás u hry udrží opravdu dlouho.

[appbox steam simple 96000 oldprice=“4.99 €“]

Stories Untold

Stories Untold je experimentální adventurní hra, který definuje vlastní žánr. Nabízí kombinaci klasických textových adventur s point-and-click tituly (Polda) a mnoha dalšími aspekty. Celkem se dočkáme 4 krátkých příběhů, které jsou provázány do jednoho mysteriózního dobrodružství.

[appbox steam simple 558420 oldprice=“9.99 €“]

macos_hide_others_fb

Dnes nejčtenější

.