Zavřít reklamu

Apple v červenci oznámil, že na letošní září plánuje definitivní ukončení svých tiskových služeb. Jednalo se oblíbený tisk knih a kalendářů z nativní aplikace Fotky (dříve iPhoto). Michael Steeber ze serveru 9to5Mac se s touto ztrátou vyrovnal po svém: nechal vytisknout vlastní knihu s tématikou malobchodních prodejen Apple, a virtuálně se o ni podělil se zbytkem světa. Steeber uvádí, že to byl právě Apple Store, kde se poprvé s výše uvedenou službou seznámil.

Apple přijímal objednávky tiskových služeb do 30. září. Do té doby Steeber na svém Macu používal operační systém macOS High Sierra 10.13.5, aby nemusel k tvorbě projektu použít některé z rozšíření třetích stran. Finální objednávku pak provedl 27. září a knihu obdržel 1. října. Publikace byla zabalená v šedobílém kartonu s vytištěným logem cupertinské společnosti.

Steeber chtěl, aby jeho kniha reprezentovala to nejlepší z jablečného maloobchodního prodeje, inspirací mu byla publikace Designed by Apple in California. „Děj“ knihy začíná v roce 2015, kdy Apple představil světu nový design svých prodejen v Bruselu a v Infinite Loop. Na svých stránkách pak ukazuje významné změny a inovace v designu Apple prodejen, stejně jako nejrůznější novinky. Steeber svou knihu pojmenoval Today at Apple.

Apple začal tiskové služby nabízet v roce 2002 spolu s uvedením aplikace iPhoto a jejich kvalita je od počátku na velmi dobré úrovni. Jablečná společnost nabízela v rámci své služby vysokou kvalitu i ostrost fotografií, stejně jako zachování živosti barev. Kvalitní jsou také ale i použité materiály a celkové zpracování – důraz, který Apple vždy a všude klade na preciznost, byl zkrátka znát i v tomto směru. Kromě knih bylo možné prostřednictvím služby vytvořit i kalendáře či pohlednice.

Today in Apple Book fb

 

Dnes nejčtenější

.