Zavřít reklamu

V dnešní době je všude kolem nás plno informací, které si musíme zapamatovat. Pokud si nevedeme poznámky nebo připomínky, velice často se stává, že na něco zapomeneme. A bohužel, taktéž se velmi často stává, že zapomínáme na důležité věci, které mohou nejen pro naší peněženku představovat opravdu znamenitou újmu. Jedna hlava je tedy pro zapamatování veškerých těchto informací málo, poznámky jsou svým způsobem nepřehledné a připomínky se vám nechtějí nastavovat. A přesně proto je zde program Debito.

debito_produkt7

Proč zrovna Debito?

Mobilní aplikace Debito může spravovat nejen vaše veškeré smlouvy, příjmy, výdaje, rozpočty, doklady, záruky, ale i vaše osobní dokumenty. S pomocí aplikace Debito už se nemusíte bát, že byste propásli den, kdy musíte něco zaplatit a nebo vyřídit. Jednoduše si všechny vaše záznamy přesunete do Debita, které se postará o to, aby vám zaprvé včas vše připomnělo, a za druhé, abyste měli vše přehledně uspořádané. Debito ale není pouhá aplikace, která se stará o připomínky plateb a činností. Díky Debitu máte hned po ruce doklady, které normálně leží doma v šanonech na vícero místech. A tohle stále není všechno – níže v bodech si můžete prohlédnout případy, kdy by se vám Debito mohlo hodit:

  • Víš, do kdy ti platí občanka, pas, pojistka nebo STKáčko?
  • Víš, kolik máš ještě bance doplatit leasing, úvěr nebo hypotéku?
  • Víš, kdy můžeš změnit operátora, pojišťovnu nebo dodavatele energií?
  • Víš, kde máš všechny smlouvy?
  • Víš, do kdy máš záruku na mobil nebo třeba na boty a kde máš záruční listy?
  • Víš, kdy máš jít na zdravotní prohlídku nebo očkování?
  • a nespočet dalších případů…

Pokud se rozhodnete pro vyzkoušení aplikace Debito, tak se můžete především těšit na uživatelsky velice příjemnou a hlavně odladěnou aplikaci, která funguje tak, jak má. Z počátku se vám může zdát, že je aplikace poněkud chudá, avšak nesuďte knihu podle obalu. Pokud se rozhodnete, že si opravdu všechny pohledávky, smlouvy a dokumenty nahrajete do aplikace Debito, tak se vám rázem zjeví aplikace, která je plná dat, grafů a upozornění. Osobně jsem zkusil vytvořit jednoduchou domácnost, ve které jsou nějaké příjmy a samozřejmě nějaké výdaje.

První krok – přidání veškerých dat

Nejčastěji se budete v menu nacházet na modrém plusku, pomocí kterého můžete do aplikace přidat novou položku. Po kliknutí na plusko dostanete na výběr z několika kategorií, ve kterých jsou uloženy další podkategorie. Nejdříve si tedy nejspíše zadáte příjmy, a poté začnete přidávat různé měsíční či roční výdaje. Po zvolení podkategorií se u některých položek dále zobrazí další možnosti, většinou v podobě bank, které určitou službu nabízí – u stavebního spoření je to například Modrá pyramida nebo Česká spořitelna. Poté si zadáte částku, kterou musíte v určité časové periodě zaplatit, samozřejmě společně s datem. Abyste měli záznam doopravdy úplně kompletní, máte možnost si ke každému záznamu nahrát dokumenty, například v podobě smluv.

Přehledy, grafy a filtr

Vše se vám poté pěkně roztřídí do přehledu, který zobrazíte v menu – stačí kliknout na druhou položku zleva. V první řadě se v přehledu nachází upozornění, ve kterém se zobrazují všechny položky, které musíte periodicky platit. Poté se zde samozřejmě nachází přehled veškerých financí, příjmů, výdajů, apod. Navíc, pokud se rozhodnete, že si do Debita přidáte například fotografii občanského průkazu nebo pasu, samozřejmě se taktéž objeví přímo v přehledu. Přehled je svým způsobem taková „databáze“ všeho, co jste si do Debita přidali.

debito_produkt8

Zajímavější pak pro vás určitě budou grafy, pomocí kterých jednoduše pochopíte stav vašeho rozpočtu. Grafy využívají přehledu k tomu, aby vytvořily přesný finanční plán či cash flow. Finanční plán vám ukáže zvlášť výdaje, příjmy a samozřejmě bilanci. V případě výdajů a příjmů se zobrazí koláčový graf, který má různé barvy a odstíny podle toho, kam určitý výdaj nebo příjem zapadá. Pokud rozkliknete možnost bilance, tak se zobrazí klasický graf, který vám ukáže, jak na tom momentálně jste a jestli vaše výdaje nepřekročily příjmy. V opačném případě se můžete podívat, s jakými prostředky ještě můžete manipulovat. Samozřejmě si pomocí filtru nahoře můžete zvolit, od kdy do kdy se mají grafy vytvořit. Ve výchozím nastavení je to tak, že se zobrazují dny od počátku měsíce po nynější datum.

Předposlední záložkou v menu je jednoduchý filtr. Pokud potřebujete například rychle najít určitý výdaj podle kategorie, data, či štítku, tak tak můžete učinit přímo tady. Jednoduše si vyberete, co hledáte, v jaké kategorii a v jakém období a kliknete na tlačítko Aplikovat filtr. Filtr vám poté „vyhodí“ ty záznamy, které mu odpovídají. Jednoduché a prosté – nic víc, nic míň.

Nevíte si rady?

Samozřejmě nesmí chybět takové to tlačítko, na které kliknete, když si nevíte rady. Jedno takové se v Debitu nachází přesně v pravém dolním rohu. Po kliknutí na otazník v šedém poli se zobrazí vždy nápověda k určité sekci – v praxi to funguje tak, že pokud se nacházíte v přehledu, zobrazí se nápověda k přehledu, když jste ve grafech, objeví se nápověda ke grafům atd. Pokud máte zájem o plnohodnotnou nápovědu, můžete si ji zobrazit kliknutím na ikonu tří čar v pravém horním rohu, a poté kliknutím na záložku Nápověda – zde se nachází opravdu všechno, co byste mohli hledat. Taktéž můžete kliknout na záložku Nastavení, kde si můžete nastavit pár některých možností, jako například zemi či měnu.

Závěr

Osobně ještě nejsem v takové fázi, kdy bych si musel tvořit rodinný rozpočet. Avšak pokud patříte mezi starší lidi, než jsem já a tvoříte rodinu společně s dětmi, tak věřím, že se vám Debito bude určitě hodit. Pomocí Debita můžete jednoduše spravovat nejen finance ve vaší rodině a pokud vás už nebaví všechny smlouvy a dokumenty ukládat do šanonů, je Debito přímo pro vás. Vše si do Debita můžete uložit do elektronické podoby a co je na tom to nejlepší – veškeré dokumenty společně s rozpočtem máte vždy při sobě ve vašem chytrém telefonu. Hledáte-li jednoduchý a intuitivní program pro správu nejen rodinného rozpočtu, je Debito přesně tím programem, který hledáte. Jako bonus je Debito produktem českých vývojářů a samozřejmě je naprosto zdarma ke stažení pro Android v Google Play a pro iOS v App Storu.

[appbox appstore id1293069185]

debito_Fb

Dnes nejčtenější

.