Zavřít reklamu

Myšlienka adaptácie tých najznámejších akčných herných značiek na obrazovky mobilných telefónov nie je vo videohernom svete žiadnou novinkou. Spomedzi najzaujímavejších „klebiet“ možno vybrať sériu Call of Duty, ktorá už roky sľubuje titul zameraná na platformu mobilných obrazoviek. Ako však viete, tieto hypotézy vyústili v reálny projekt. Activision sa spojilo s čínskou firmou Tencent a výsledkom tejto kooperácie by mal byť akčný FPS titul práve z univerza Call of Duty. Za zrodom hry stojí takisto Timi Studio vlastnené Tencentom, ktoré nám prinieslo známe hry ako PUBG Mobile alebo Arena of Valor. Nemusíme teda pochybovať, že z azda najznámejšej akčnej hernej značky sa vykľuje kvalitný herný zážitok pre mobilné telefóny.

Séria Call of Duty sa aspoň podľa môjho skromného názoru už dávno nemôže pýšiť tými najlepšími akčnými hrami. Tituly ako Modern Warfare, Modern Warfare 2 alebo prvý Black Ops predstavovali špičku akčného žánru, čo sa očividne Activision snaží vzkriesiť implementáciou populárneho režimu Battle Royale vo svojom novom projekte. Je teda viac enž pravdepodobné, že mobilná hra bude zameraná nielen na klasické tímové deatchmatche ale aj na súpomínaný Battle Royale. Konkurencia je v tejto sekcii naozaj veľká, no ak sa nejakej značke podarí preraziť medzi hrami ako Fortnite alebo PUBG, bude to práve Call of Duty. Na povrch nedávno vyšli nové screenshoty, ktoré ukazujú zábery z mobilného spracovania hry. Na obrázkoch možno vidieť ikonickú mapu Nuketown a nemenej známu mapu Hijacked. Grafické spracovanie vyzerá naozaj parádne a rozmiestnenie jednotlivých tlačidiel evokuje veľmi jednoduché a intuitívne ovládanie.

Uniknuté zábery z hry poukazujú na spracovanie herného prostredia, detaily zbraní a celkové užívateľské rozhranie.

Na hre sa údajne pracuje od augusta/srpna tohto roku a treba uznať, že zatiaľ vyzerá viac než dobre. Hra je samozrejme predurčená k úspechu na základe legendárneho mena značky, no na to aby sa na trhu udržala, bude musieť disponovať  kvalitnými možnosťami, perfektnou hrateľnosťou obrovskou dávkou herného obsahu, ktorý bude sezónne obmieňaný. Mobilná verzia Call of Duty zatiaľ nedostala finálny dátum príchodu, no je pravdepodobné, že najprv sa jej dočkajú obyvatelia Číny, ako tomu bolo v prípade PUBG Mobile. O bližších informáciách vás budeme informovať.

Call

Dnes nejčtenější

.