Zavřít reklamu

Pokud jste si vloni po příchodu iPhonu X oblíbili roztomilé animované emoji, které jdou ovládat vaším obličejem, pak vás Memoji, kteří dorazili spolu s iOS 12 museli nadchnout. Jedná se o animované obličeje, které jsou vám podobné a lze je též ovládat pomocí vaší tváře. Právě Memoji ale nejspíš přidělají Applu vrásky na čele. Octne se totiž kvůli nim u soudu. 

Minulý čtvrtek dorazila k okresnímu soudu v severní Kalifornii žaloba od společnosti Social Tech, která obviňuje Apple za krádež názvu Memoji. Scénář krádeže je pak velmi podobný těm, který známe z podobných případů. Apple se pokusil ochrannou známku pro Memoji nenápadně odkoupit, což se mu však nepovedlo. I přes neúspěch se ale odhodlal k představení své novinky právě pod tímto názvem, čímž společnost, která ochrannou známku pro Memoji vlastnila, poškodil. Ta totiž de facto ztratila kontrolu nad svou značkou, jelikož pod názvem Memoji zná svět jen produkt Applu, nikoliv ten její. 

Takto vypadají Memoji předních představitelů Applu: 

Cíl postižené společnosti je jasný – omezit Apple v používání názvu Memoji, získat od něj tučnou náhradu škody včetně soudních a právních poplatků a v neposlední řadě pak dostat alespoň část zisků, kterých Apple dosáhl právě díky použití názvu Memoji. Zda se ale alespoň jedné z těchto věcí domůže ukáže až čas. 

memoji fb

Dnes nejčtenější

.