Zavřít reklamu

Když před rokem spouštěl spoluzakladatel Applu Steve Wozniak vlastní online vzdělávací program Woz U zaměřený na programování a další digitální dovednosti, mnoho lidí bylo nadšeno. Od projektu, na kterém Woznaik tvrdě pracoval, totiž očekávali skutečně velké věci, které by mohly jejich dovednosti výrazně posunout. S odstupem času se však ukazuje, že to tak úplně není pravda.

Studenti, kteří se do online kurzů, jejichž cena je 13 200 dolarů za 33 týdnů, přihlásili, si s odstupem času stěžují na jejich mizernou kvalitu. Podle jejich slov byly ve spoustě připravených materiálů chyby znemožňující funkčnost kódů a přednášející nebyli zrovna dvakrát kvalitní, když mnohdy hovořili o věcech, které již jsou dávno zastaralé. To vše sráží Wozniakův sen na kolena, ze kterých se bude jen těžko zvedat. Tím spíš, když se negativní hodnocení kurzů na internetu začínají objevovat čím dál častěji.

Vedení Woz U už se snaží celou situaci řešit a program do budoucna výrazně zkvalitnit. Podle slov jednoho z vedoucích programu budou kurzy daleko více kontrolovány co se kvality týče. Steve Wozniak prý dále hodlá přezkoumat veškeré učební osnovy, podle kterých veškeré kurzy běží, aby mohly být případně upraveny. Už nyní je však jasné, že se kvůli negativnímu hodnocení ze strany studentů velkolepé plány s Woz U minimálně zpomalí. Při oznámení projektu se totiž sám Wozniak netajil tím, že by rád do budoucna vystavěl i fyzické kampusy, ve kterých by se mohli studenti Woz U scházet. Realizace těchto plánů je ale nyní v nedohlednu. 

Steve Wozniak

Dnes nejčtenější

.