Zavřít reklamu

Představení vylepšení pro Apple Pay ve formě peer-to-peer služby Apple Pay Cash jsme se dočkali už před více než rokem, konkrétně v červnu 2017 na WWDC. Platební služba, která umožňuje posílat peníze například skrze iMessage, má podle Applu výrazně usnadnit převody peněz například mezi přáteli či rodinou. Novinka je však bohužel zatím dostupná od prosince 2017 jen v USA. To by se ale mohlo brzy změnit. 

Francouzský technologický portál iPhon.fr zveřejnil fotografie zachycující iPhone XS Max a Apple Watch, na kterých se objevila výzva k založení Apple Pay Cash pomocí kreditní karty vydané francouzskou bankou. Výzva je navíc kompletně ve francouzštině, což naznačuje, že se spíše než o chybu jedná o blížící se start této služby v zemi.

Takto vypadá prostřední v nastavení Apple Pay Cash: 

Krom Francie by se mělo brzkého spuštění Apple Pay Cash dočkat i sousední Německo. Před dvěma dny se totiž podařilo výše zmíněnému portálu objevit webovou stránku Applu týkající se tohoto tématu, která byla celá psána německy, což též naznačuje brzký příchod služby do země. Čtenář portálu MacRumors pak nalezl stejný důkaz i pro příchod Apple Pay Cash do Rakouska. 

V tuto chvíli není jasné, kdy by mohl Apple svou službu Pay Cash v obou zemích odstartovat, jelikož se k celé situaci zatím nevyjádřil. Vzhledem k překladům webů a vyskakujícím upozornění to ale nejspíš bude skutečně brzy. Oznámení bychom se mohli teoreticky dočkat na konferenci, kterou by mohl Apple do konce roku přichystat kvůli představení nového iPadu Pro a MacBooku. Zda tomu tak však bude ukáže až čas. 

[Aktualizace]: Přeložení stránek věnovaných Apple Pay Cash do mateřského jazyka se dočkali i uživatelé v Polsku, Rusku, Itálii a Švédsku.

apple pay cash fb

Dnes nejčtenější

.