Zavřít reklamu

Je to pár dnů zpět, co vyšel nový operační systém pro naše jablečné počítače – macOS 10.14 Mojave. Ten je znám především tmavým režimem, ale také novým App Storem. Pokud už máte na macOS Mojave aktualizováno, tak jste si možná mohli všimnout, že aktualizace macOS už v App Storu nenajdete. Pokud si chcete zkontrolovat, zda-li je váš Mac aktualizovaný a nebo pokud si chcete zapnout automatické aktualizace systému, tak se nyní musíte přesunout do nastavení vašeho Macu. Jak tedy zapnout automatické aktualizace a zkontrolovat, zda-li váš Mac běží na nejnovější verzi operačního systému?

Jak zapnout automatické aktualizace systému a zkontrolovat jeho aktuálnost

Na našem Macu či MacBooku s macOS 10.14 Mojave klikneme v levém horním rohu na ikonku Apple loga. Z rozevíracího menu, které se zobrazí, vybereme možnost Předvolby systému… Otevře se okno s předvolbami, ve kterém je nutné kliknout na ikonku Aktualizace softwaru, která se nachází ve třetí řadě. Po rozkliknutí této záložky se automaticky provede hledání nové verze operačního systému.

Pokud si chcete zapnout automatické aktualizace macOS, tak stačí, abyste ve spodní části okna zaškrtli možnost Automaticky Mac aktualizovat. Automatické aktualizace mají v macOS několik možností, které si můžete navolit podle vlastních preferencí. Pro zobrazení těchto možností klikněte na tlačítko Pokročilé… v pravém dolním rohu okna. Vybrat si můžete z následujících možností:

  • Vyhledávat aktualizace
  • Stahovat nově dostupné aktualizace
  • Instalovat aktualizace macOS
  • Instalovat aktualizace aplikací z App Storu
  • Instalovat systémové soubory a bezpečnostní aktualizace

Ve výchozím nastavení jsou všechny tyto možnosti zaškrtnuty. Pokud tedy chcete, aby byl váš Mac aktuální a bezpečný, doporučuji vám, abyste hodnoty ve výchozím nastavení nechali.

macos_mojave_update_fb

Dnes nejčtenější

.