Zavřít reklamu

Ačkoliv se může na první pohled zdát, že nedávno představené iPhony XS a XS Max příliš velkých novinek nepřinesly, i přesto jsou na ně mnozí zákazníci Applu ochotni upgradovat ze starších modelů. Množství těchto zákazníků je ale podle nového průzkumu analytiků z Piper Jaffray ještě větší, než se doposud předpokládalo. 

Analytici doposud počítali s tím, že se k upgradu na letošní prémiové iPhony odhodlá zhruba 35 % vlastníků starších zařízení. Nedávný průzkum, ve kterém analytici oslovili více než 700 stávajících uživatelů iPhonů, však odhalil, že k upgradu na nové modely je odhodláno zhruba 39 % z nich. Zbylých 61 % pak plánuje přejít na iPhone XR, 7 nebo 8. Poměrně zajímavé je i to, že ze zákazníků rozhodnutých pro upgrade je polovina rozhodnuta pro nákup modelu XS a druhá pro XS Max, což vyvrací zprávy o tom, že je obliba většího modelu daleko vyšší. 

Přestože je nynější výsledek analýzy pro Apple velmi dobrý, jelikož ukazuje, že zájem o jeho prémiové modely opět o něco poposkočil, vyhráno ještě zdaleka nemá. Spuštění prodejů iPhonu XR, který se bude prodávat o poznání levněji než iPhone XS a XS Max, totiž může s prodeji prémiové řady ještě hodně zamíchat. Ostatně, přesně to předpovídají i někteří analytici. Zda tomu tak ale skutečně bude ukáže až čas. 

iphone-xs-max-2

Dnes nejčtenější

.