Zavřít reklamu

Že by spravedlnost konečně udeřila? Během včerejšího dne jsme vás informovali o dalších krádežích v Apple Storu. Jednalo se o dva případy ve stejném obchodě během pouhých 12 hodin. Šlo tak o další z nespočtu podobných krádeží za poslední měsíce. Nyní se dozvídáme, že bylo zadrženo 17 podezřelých, kteří se na nich měli podílet.

Kompletní seznam vykradených Apple Storů by byl opravdu dlouhý, protože celkově se tato událost týká 19 krajů po celé Kalifornii a škoda je vyčíslena na zhruba jeden milion dolarů. Postup byl vždy stejný – do obchodu vešla skupinka zlodějů, kteří si chvíli produkty prohlíželi. Poté začali brát vše, co jim přišlo pod ruku. Nejčastěji se jednalo o iPady a iPhony, které  vytrhli ze stojanu, ale nebáli se ukrást ani MacBooky.

Krádeže často zachytily i bezpečnostní kamery, nyní konečně zasáhla policie a podezřelé dopadla.

K případu se vyjádřil hlavní prokurátor Becerra: „Organizované skupiny zlodějů zaměřující se na obchody stojí kalirornské majitele těchto prodejen miliony a vystavují je riziku. Nakonec jsou to spotřebitelé, kdo za krádeže zaplatí.“ V tuto chvíli není jasné, zda se podařilo chytit všechny pachatele, ale je velmi pravděpodobné, že se celá skupina skládá z mnohem více než jen 17 lidí. Na druhou stranu by ostatní mohlo toto zatčení odradit a alespoň na chvíli by mohl být v Apple Storech po celé Kalifornii klid.

apple store zlodej fb

Dnes nejčtenější

.