Zavřít reklamu

Nedávno představené MacBooky Pro, které Apple kvůli menším vylepšením světu poprvé ukázal jen přes tiskovou zprávu, se mohou chlubit speciálním čipem Apple T2. Ten jim mimo jiné zajišťuje funkci, kterou milují všichni uživatelé chytré asistentky Siri. Pokud totiž uživatel vysloví u nového MacBooku Pro příkaz “Hey Siri”, asistentka se aktivuje a začne s uživatelem spolupracovat. Doposud však byla tato novinka omezená jen na nové MacBooky, přestože čipem T2 je osazen i iMac Pro. I ten se však již schopností rozpoznat příkaz “Hey Siri” může pochlubit. 

O příchodu aktivace Siri na iMacu Pro pomocí “Hey Siri” se spekulovalo již zhruba před rokem, kdy některé náznaky z kódů systému příchod novinky částečně odhalily. Majitelé tohoto nadupaného monstra si však museli počkat až na vydání nového operačního systému macOS Mojave. Právě ten totiž novinku na iMac Pro přinesl. V nastavení Siri je tak nově možné funkci „Hey Siri“ zaktivovat, což si můžete prohlédnout v galerii pod tímto odstavcem.

iMac Pro je se svým šedým tělem skutečný elegán: 

Co se týče starších Maců, na těch Siri zaktivujete standardním způsobem skrze její ikonu. Kvůli absenci T2 čipu totiž neustálý odposlech okolí tyto Macy neumožňují. Vzhledem k tomu, že je Siri v Čechách a na Slovensku poměrně málo oblíbená a na Macích to platí dvojnásob, aktivace skrze ikonu pro valnou většinu z vás problém nebude. 

Hey-Siri-iMac-Pro

Dnes nejčtenější

.