Zavřít reklamu

Poslední dny se točí pouze kolem iPhonu XS a XS Max, nesmíme však zapomínat ani na jejich bratříčka s označením XR. Do zahájení prodeje tohoto modelu sice ještě zbývá několik týdnů, avšak už nyní je o něm solidně slyšet.

Hlavními partnery Applu pro výrobu iPhonu XR jsou společnosti Foxconn a Pegatron. Ty by měly dohromady obstarat zhruba 90 % objednávek tohoto telefonu. Apple nechce podcenit počet vyrobených kusů před zahájením prodeje, protože se očekává, že o XR bude velký zájem a že bude soupeřit s XS Max o prvenství v počtu prodaných kusů.

Nám známější Foxconn by se měl postarat o 60 % vyrobených kusů a byl by tak nejdůležitějším dodavatelem tohoto modelu pro Apple. Ten původně počítal s vyšším podílem společnosti Pegatron, což by ocenil nyní ještě více, vzhledem k zvyšujícímu se tlaku na počet vyrobených kusů. Avšak tato společnost je zřejmě momentálně na svém maximu výrobní kapacity.

Podle nejnovějších zpráv existují dvě hlavní příčiny toho, proč Pegatron nesplňuje původní požadavky na výrobu. Tím prvním je opožděná dodávka dílů, které vyrábí jiné společnosti. Nejvíce se spekulovalo nad problémy s výrobou nového typu LCD displeje s výřezem v obrazovce a je možné, že právě ten může za zpoždění.

Druhý a možná ještě závažnější problém je nedostatek pracovníků ve výrobě. Jde opravdu o překvapení, že zrovna v Číně je nedostatek dělníků. Mohou za to prý náročné a někdy i velmi nevyhovující pracovní podmínky. Ty v současné době některé potenciální zaměstnance odrazují a ti si hledají práci jinde. Možná v jiné továrně, alespoň za více peněz.

Nejlevnější z letošních iPhonů s označením XR se začne prodávat 26. října, předobjednávky jsou plánovány o týden dříve. Téměř přesně za měsíc tedy zjistíme, zda opravdu mnoho uživatelů čeká na tento model, aby jej vyměnili za svůj současný. Myslíte si, že má iPhone XR co nabídnout?

Dnes nejčtenější

.