Zavřít reklamu

Po vypuštění nových systémů iOS 12, tvOS 12 a watchOS 5, ke kterému došlo minulé pondělí, má dnes v plánu Apple uvolnit pro veřejnost i čtvrtý nový operační systém, který na červnové WWDC představil – macOS 10.14 Mojave. Ten přináší na jablečné počítače několik velmi pěkných vylepšení, přičemž na první pohled oceníte především Dark Mode či změnu designu App Storu či screenshotů. V kolik hodin ale uvolnění vlastně čekat? 

Ani dnes nás ohledně času vydání nečeká žádné představení. Stejně jako pro předchozí operační systémy, i pro macOS Mojave platí, že jej Apple uvolní přesně v 10 hodin Pacifického času, tedy v 19 hodin času našeho. Nicméně je potřeba počítat s tím, že k vám může aktualizace dorazit o pár vteřin či minut později. Stejně tak se musíte připravit i na delší dobu stahování updatu, která bude zapříčiněna velkou vytížeností serverů Applu, ze kterých budou miliony uživatelů ve stejnou chvíli macOS Mojave stahovat. Nicméně tak obrovský nápor jako v případě systémů iOS by to být neměl a tudíž ani doba stažení by nemusela být až tak zlá. 

Macy, na které bude aktualizace dostupná:

  • MacBook Pro (mid 2012 a novější)
  • MacBook Air (mid 2012 a novější)
  • MacBook (early 2015 a novější)
  • iMac (late 2012 a novější)
  • iMac Pro (2017 a novější)
  • Mac Mini (late 2012 a novější)
  • Mac Pro (Late 2013, modely mid 2010 a mid 2012 nejlépe s GPU podporující Metal)

Aktualizaci naleznete klasicky v Mac App Store v záložce Aktualizace softwaru. Postup, jak ji nainstalovat, se od toho, který využíváte u klasických menších aktualizací prakticky neliší. Pokud byste pak chtěli macOS Mojave nainstalovat „na čisto“, čili tak, že z vašeho Macu vytvoří zcela nový stroj bez jakýchkoliv přepsaných systémů, počkejte si na článek, ve kterém vás čistou instalací krok po kroku provedeme

macos_mojave_fb

Dnes nejčtenější

.