Zavřít reklamu

Apple dal s příchodem iOS 12 silnou zbraň do rukou rodičů – funkci Čas u obrazovky. Ta má pomoci uživatelům od závislosti na telefonu, konkrétně především na sociálních sítích a hrách. Čas u obrazovky vám zobrazí v přehledných statistikách jaké aplikace používáte nejčastěji. Zjistíte také, kolik s nimi trávíte času, z jakých aplikací vám chodí nejvíce upozornění a podobně.

Navíc je zde možnost nastavit si denní limit pro každou aplikaci. Chvíli před jeho vypršením se zobrazí upozornění a jakmile čas uplyne, aplikace se překryje zprávou, že jste již vyčerpali stanovený limit. A zde se přímo nabízí možnost využití funkce rodiči pro iPhony a iPady svých dětí. Jednoduše jim nastaví, kolik času denně mohou trávit na sociálních sítích nebo hraním her.

Avšak děti jsou vynalézavé a na internetu se už objevuje několik zpráv o tom, jak tato omezení obchází. Jeden z uživatelů redditu napsal, že svému 7letému synovi s příchodem iOS 12 nastavil denní limit mimo jiné právě na hry. Nicméně mu přišlo, že i tak u nich tráví více času, než by mu měl iPad či iPhone dovolit. Po chvilce pátrání na to přišel. Pokaždé, když syn dosáhl denního limitu a nemohl tak spustit žádnou z nainstalovaných her, šel do App Storu, kde mohl bez zadání hesla stáhnout hry, které již dříve byl nainstalovány, ale později vymazány. Stačilo mu kliknout na ikonu cloudu a hry se do zařízení stáhly. A k otcově překvapení tyto hry šly spustit a hrát naprosto bez omezení i přesto, že denní limit jeho syn již vyčerpal.

Dalším důkazem o vychytralosti dětí je příspěvek od dalšího z uživatelů redditu. Ten svému dítěti nastavil limit pro YouTube. Avšak nenapadlo ho, že si syn bude sám sobě přeposílat odkazy na videa skrze Zprávy a přehrávat si je právě zde. Tím se nezapočítávají do limitu a otec mu samozřejmě nechce limitovat používání aplikace Zprávy. Stejně tak by fungovalo, pokud by používal přímo Safari či Chrome k přehrávání videí na YouTube.

Čas u obrazovky je sice skvělá funkce, která může pomoci rodičům s regulováním času, který jejich děti tráví na iPadu a iPhonu, avšak na vynalézavost dětí je i Apple s touto funkcí krátký.

čas u obrazovky iphone

Dnes nejčtenější

.