Zavřít reklamu

Apple tu a tam koupí nějakou oblíbenou službu, dostane ji tak pod svá křídla a posléze ji velmi často ještě vylepší. V prosinci minulého roku se dostala na světlo světa zpráva, že si Apple brousí zuby na Shazam, aplikaci na rozpoznávání hudby. K dnešnímu dni Apple tuto službu oficiálně vlastní.

,,Apple a Shazam mají dlouhou společnou historii. Shazam byla jedna z prvních aplikací, která byla dostupná, když jsme uvedli v život App Store. Okamžitě se stal oblíbenou aplikací pro milovníky hudby na celém světě. Také díky naší lásce k hudbě jsme rádi, že můžeme uživatelům poskytnout další způsoby, jak objevovat, prožívat a užívat si hudbu.“ sdělil Oliver Schusser, víceprezident Applu pro divizi Apple Music. Analytici očekávají, že se Shazam v budoucnu dočká mnohem lepší kooperace se Siri a více se přiblíží k Apple Music.

Celý obchod mohl být uzavřený mnohem dříve. Na tuhle akvizici si ale posvítila Evropská unie, která se obávala skutečnosti, že koupí Shazamu získá Apple s Apple Music na trhu dominantní postavení a tuto pozici zneužije proti konkurenci. Po nějaké době ale usoudili, že obchod hospodářskou soutěž v Evropě neohrozí a není tedy důvod Applu v jeho plánech bránit.

Věděli jste, že Shazam má svou aplikaci i pro Apple Watch?

Apple oficiálně neoznámil, co má se Shazamem za lubem. Nicméně jedná se o skutečně velmi oblíbenou aplikaci. Má celosvětově více než miliardu stažení a denně se skrze tuhle aplikaci vyhledají uživatelé 20 milionů skladeb. Dá se tedy očekávat, že i plány jsou skutečně velké.

Headphones

Dnes nejčtenější

.