Zavřít reklamu

Spousta předních značek prezentuje své produkty skrze světoznámé celebrity a sportovce. Není se však čemu divit. Tito lidé jsou v obrovském veřejném zájmu, a i pouhá fotka na Instagramu je pak plnohodnotnou reklamou. Za jediný snímek inkasují celebrity od společností klidně stovky tisíc dolarů. Vyjímkou v reklamních kampaních není ani propagace smartphonů a jiných technologických zařízení. Peníze za takovou reklamu jsou jistě velké a pro dotyčného snadným výdělkem. Občas ale srdci neporučíte, a i když nějakou značku propagujete, budete používat tu, která vám prostě a jednoduše vyhovuje více. Řeč je o situacích, kdy dotyční propagovali značku vyrábějící smartphony s Androidem nebo jiným operačním systémem, v soukromí ale nadále používali iPhone, protože jim zkrátka více vyhovoval. Dnes se tedy na pár takových příkladů podíváme. Než ale zabrousíme do světa, zdržíme se chvíli v našich luzích a hájích.

Není nikdo u nás, kdo by neznal Jaromíra Jágra. Jeho oblíbenosti mezi českou populací využila v roce 2013 společnost Huawei. Jágr se tak stal tváří této značky pro český trh. O 3 roky později pobavil spousty fanoušků na svém Facebooku fotkou z posilovny, kde se fotil svým iPhonem 6s. Celou situaci pak okomentoval na Facebooku statusem:

„Pro všechny „kritiky“, co nechápou, že člověk může mit vícero telefonů…….,že ikdyž děláš reklamu na pivo, tak se občas musíš napít vody, jinak by se s tebe stal alkoholik …..:a že když se jednou vyfotiš s jinou (opice a iPhone , tak to neznamená, že jsi přestal milovat tu svojí (Veronika a Huawei) :))).“

Zde se můžete podívat, jak celebrity a společnosti milují iPhone navzdory smlouvám podepsaným s konkurencí:

Podíváme-li se za hranice, nalezneme tam podobné přešlapy daleko většího kalibru. Své o tom ví i Gal Gadot, někdejší Miss Israele 2004 a sexy představitelka Wonder Woman. Gadot dělá, podobně jako Jaromír, reklamu společnosti Huawei.  V rámci propagace zveřejnila tweet s textem: „Huawei Mate 10 Pro je mým novým kamarádem“. Nebylo by na tom nic divného, kdyby tweet neodeslala z iPhonu.

Vzpomeňme na Microsoft, který se vynaložil spousty úsilí, aby vytvořil svůj tablet Microsoft Surface a pokusil se tak konkurovat iPadu. K propagaci produktu oslovil Oprah Winfrey. V Microsoftu si jistě klepali na čelo, když zveřejnila tweet: „Miluji svůj SURFACE, již 12 jsem jich stihla pořídit na vánoční dárky“ svým iPadem.

Chyby podobného rázu dělají ale i vysoko postavení funkcionáři. John Legere, generální ředitel T-mobile, dělal před několika lety reklamu Samsungu, když mu pomáhal uvést na americký trh phablet Samsung Galaxy Note 3. Svůj tweet: „Jsem rád, že se @SamsungMobile rozhodl přivést phablety do Spojených států. Nevím, co bych bez svého #Note3 dělal“. Hádáte správně, tweet napsal iPhonem. Na dotazy rýpavých novinářů odpověděl, že používá jak zařízení s Androidem, tak iPhone.

Seznam podobných faux-pas celebrit je mnohem delší. Tenista David Ferrer vychvaloval na Twitteru přednosti Samsungu Galaxy S4 svým iPhonem. Ellen Degeneres inkasovala od Samsungu 20 milionu dolarů za to, že se bude na veřejnosti prezentovat se smartphonem řady Galaxy, selfiečka ale fotila stále svým iPhonem.

A co vy? Používali byste i po podpisu smlouvy s androidí společností stále svůj milovaný iPhone?

celebrity-fb

Dnes nejčtenější

.