Zavřít reklamu

Jen pár dní po zahájení prodejů nových MacBooků Pro (2018) technici, kteří se pustili do jejich rozebírání, zjistili, že ve strojích chybí speciální konektor, přes který bylo možné u starších modelů zachránit v případě selhání SSD disků data z počítače. K tomuto odstranění nejspíš Apple přistoupil kvůli implementaci T2 čipu, jehož úkolem je mimo jiné šifrování disků, které mohlo mít právě na přenos dat vliv. Mnoho uživatelů nových MacBooků a potažmo i iMaců Pro se proto začalo obávat, že v případě selhání disku přijdou o veškerá data, která neměli zálohována. To se ale naštěstí nestane.

Apple nyní všechny vlastníky výše uvedených zařízení uklidnil. Prozradil totiž, že přenos dat při selhání SSD disku bude možný. Společnost však poznamenává, že tenhle proces vyžaduje alespoň částečně funkční základní desku. Pro přenos dat bude personál používat kabel s výstupy Thunderbolt (USB-C) a Thunderbolt 3 (USB-C) nebo s Thunderbolt 3 (USB-C) a USB-A k přenesení souborů do nového počítače.

Nové MacBooky Pro byste od loňské verze nerozeznali:

Přestože tedy bude nyní přenos souborů z nových Maců v porovnání s Macy z minulých let o poznání komplikovanější, proveditelný je. I přesto je ale potřeba veškeré důležité soubory důkladně zálohovat. Jen tak totiž budete mít jistotu, že o ně v případě nenadálých komplikací nepřijdete. I částečně funkční základní deska může být totiž mnohdy problém.

macbook-2018-display-800x394

Dnes nejčtenější

.