Zavřít reklamu

V posledných dňoch sa opäť rozvírili vody okolo pripravovanej akčnej outdoorovej kamery Hero7 od GoPro. Podľa uniknutých obrázkov by sme sa mali dočkať hneď trojice jednotlivých verzií, ktoré budú odlišné ako výkonom, tak aj cenovo. Najnovšie informácie poukazujú na verzie White, Silver a Black, ktoré sa okrem zjavného rozdielu vo farebnom prevedení dočkajú aj razantných odlišností v prípade kvality nahrávania, rýchlosti prenosu snímok a digitálneho panelu. Poďme sa pozrieť, čo si pre nás prichystal jeden z najznámejších producentov športových kamier.

Vlajkovú loď v prípade pripravovanej rady kamier bude predstavovať najvyššia verzia v podobe GoPro Hero7 Black, disponujúca 12 megapixelovým senzorom, ktorý dokáže spracovať video v rozlíšení 4K a 60 FPS. To všetko podporuje funkcia „HyperSmooth“, ktorá zabezpečí hladký a plynulý obraz aj pri mierne rozkývaných záberoch. Hero7 Black však nekončí pri 60 snímkach za sekundu, nakoľko v 2,7K je schopná natáčať v 120 FPS a v rozlíšení 1080p dokonca 240 FPS vo funkcii super slow motion. K lepšiemu zvuku dopomáha širokopásmové stereo a možnosť aplikácie externého mikrofónu.

Stredná verzia v podobe GoPro Hero7 Silver ponúkne nahrávanie prostredníctvom 10 megapixelového senzoru, ktorý dokáže spracovať videá v kombinácii rozlíšení 4K a 30 FPS, 1440p a 60 FPS , a 1080p a 60 FPS. Doplnkom je klasický stabilizátor, ktorý bude slúžiť pre ostrejšie nahrávanie. Poslednou verziou je Hero7 White, ktorá za pomoci stabilizátora dokáže nahrávať v 1080p a 60 FPS.

Takto budú vyzerať jednotlivé verzie novej outdoorovej kamery GoPro Hero7:

Čo sa týka vizuálnych zmien, najväčšími vychytávkami sa môže popýšiť samozrejme verzia GoPro Hero7 Black. Ako jediná totiž disponuje odnímateľnou batériou, preto sa nemusíte spoliehať na výdrž jednej klasickej vsadenej baterky. Všetky tri verzie sú vodotesné až do 10 metrov a disponujú 2″ dotykovým displejom. Celá trojica kamier ponúka možnosti ako time-lapse, hlasové ovládanie a vertikálny mód, vďaka ktorému môžete nahrávať fotografie a videá na sociálne siete, bez nutnej konverzie klasického širokouhlého zobrazenia. Dátumu dostupnosti a príslušného cenníku sme sa zatiaľ nedočkali, no podobné informácie môžeme očakávať už čoskoro vo vyhlásení spoločnosti, pri predstavení nových produktov.

GoPro

Dnes nejčtenější

.