Zavřít reklamu

První beta iOS 12.1 je na informace o chystaném iPadu Pro s Face ID opravdu bohatá. Krom označení zařízení v kódu systému, o kterém jsme psali zde, se totiž vývojářům daří nalézat další a další indície, které brzký příchod potvrzují. Jednou z nich je možnost odemykat iPad Pro přes Face ID i v horizontální poloze zařízení, ve které se iPady využívají velmi často. 

Se zprávami o blížící se podpoře horizontálního odemykání skrze Face ID přišel jako první vývojář Troughton-Smith. Ten však jedním dechem dodal, že krom nového iPadu Pro si tuto novinku na žádném jiném zařízení neužijeme. Horizontální odemykání totiž podle něj vyžaduje odlišné uspořádání pro senzory v kamerovém systému TrueDepth, kvůli čemuž bude jeho podpora možná pouze u iPadů. 

Takto by měly nové iPady Pro vypadat:

Krom zmínky o podpoře Face ID vyplývá dle vývojáře z kódů i to, že bychom se skutečně mohli dočkat přechodu z Lightning konektoru na USB-C, skrze které by šly velmi jednoduše k tabletu připojovat externí displeje. S touto zprávou přišel před pár dny i analytik Ming-Chi Kuo, který je ve svých předpovědích velmi přesný. Změna konektoru se tak zdá čím dál více reálná.

Otazník nevisí jen nad hardwarovými specifikacemi, ale i nad samotným představením iPadů. K tomu totiž mělo dojít podle mnoha náznaků na keynote konané minulou středu, nicméně se tak nestalo. V úvahu tak připadá některý z následujících měsíců – pravděpodobně říjen nebo listopad. Takto načasovaným představením by totiž mohl Apple výrazně podpořit předvánoční horečku a nový iPad prodávat ve velkém.

iPad-Pro-2018-1

Dnes nejčtenější

.