Zavřít reklamu

iPhone X i XS jsou si po designové stránce velmi podobné, dokonce mají i naprosto totožné rozměry. Právě proto všichni předpokládali, že všechny ochranné kryty a pouzdra z iPhonu X budou sedět i na nadcházející XS. To ale bohužel zcela neplatí. Rozměry těla jsou sice shodné, problémy ale může dělat lehce upravená velikost fotoaparátu.

Vystouplá část zadního duálního fotoaparátu u iPhonu XS je lehce delší i širší, než tomu bylo u loňského iPhonu X. Jedná se zhruba o jeden milimetr, o který je celá konstrukce fotoaparátu zvětšena. Většina ochranných krytů a obalů pro iPhone X sice nebude mít u XS problém, jelikož mají ve výřezu pro kameru zhruba takovou rezervu a nový model tak bez problému zapadne. Avšak jsou i takové, která byly už u X napasovány velmi natěsno a větší fotoaparát iPhonu XS jim může způsobit problémy. Tyto kryty sice na iPhone XS nejspíš nasadíte, nebudou na nich ale sedět přesně tak, jak by měly a u kamery se mohou různě příčit.

iPhonu XS a XS Max se už brzy dočkají první majitelé. Některé z nich ale mírně zvětšený fotoaparát nepotěší:

Pokud tedy uvažujete o koupi nejnovějšího modelu iPhonu a chtěli jste si nechat obaly a kryty vašeho současného Xka, je potřeba počítat s tím, že nemusí sedět. Pokud však při nasazení na současný model vidíte, že má kryt kolem kamery trochu místa, nebudete mít žádný problém.

Originální kožený kryt na iPhone

Dnes nejčtenější

.