Zavřít reklamu

Společně s iOS 12 dnes Apple vydal update pro chytrý reproduktor HomePod, který přidává spoustu nových funkcí. Vylepšení se dočkala především Siri, ale také přibyla možnost nalézt váš iPhone či provádět hovory.

Velkého vylepšení se dočkala asistentka Siri. Především HomePod nyní plně podporuje Zkratky, které přišly jako jedna z nejvýraznějších novinek do iOS 12. Dále umí Siri vyhledat písničku podle textu, který jí řeknete.  Reproduktor nyní zvládne nastavení více časovačů běžících souběžně. Tato funkce se může hodit například při vaření, kdy si nastavíte jeden pro hlídání masa v troubě a druhy například pro těsto, které jste zabalili do peřin, aby vykynulo.

Asi nejzásadnější novinkou je však schopnost HomePodu provádět a přijímat hovory. Tato funkce již v reproduktoru částečně byla dříve, ale bylo nutné hovor přijmout na iPhonu a poté přesměrovat zvuk do HomePodu. Nyní pouze řeknete Siri, komu má zavolat či že má vzít hovor. Odpoví vám také na dotaz, čí hovor jsem právě zmeškal. Pomůže vám také s hledáním iPhonu, pokud jste ho doma někam položili a nevíte kam, pomocí HomePodu si na něm můžete nechat přehrát zvuk.

Podpora více jazyků je sice zajímavá, ale čeština mezi nimi samozřejmě chybí. Připomeňme si ještě předchozí update, který reproduktoru přidal možnost spárování dvou kusů pro stereo režim, dále podporu AirPlay 2 a kalendáře. HomePod se aktualizuje automaticky, případně můžete aktualizaci vyžádat okamžitě pomocí aplikace na vašem iPhonu, iPadu či Macu.

homepod fb

Dnes nejčtenější

.