Zavřít reklamu

Minulý rok představil Apple svůj první telefon s OLED displejem, iPhone X, a částečně se o něho zasloužil i Samsung. Ten byl totiž v té době exkluzivním dodavatelem právě OLED obrazovek pro tento model. Ale letos o svou exkluzivity zřejmě přijde.

Podle nejnovějších zpráv se totiž do výroby OLED displejů zapojí i společnost LG. Ta byla oficiálně potvrzena jako druhý dodavatel tohoto typu obrazovek pro letošní iPhony Xs a Xs Max. Apple podrobuje případné dodavatele přísným testům kvality a nejinak tomu bylo i v tomto případě. LG však se svou šestou generací flexibilního OLED panelu uspělo ve všech těchto testech. Momentálně se tato jihokorejská firma připravuje na masovou výrobu OLED panelů na dvou výrobních linkách, které byly zatím používány pouze pro testovací účely.

Apple pro většinu svých komponent rozdělí objednávky minimálně mezi dva dodavatele. Jedním důvodem může být spolehlivost a také ochrana, pokud by jeden z dodavatelů nebyl schopný danou součástku dodat. Rozhodně v tom ale jablečná společnost vidí i případnou výhodu při vyjednávání a tlačení ceny dolu.

Cupertinská společnost by byla nejraději, pokud by se na výrobě Samsung i LG podílely rovným dílem a dokonce Apple zaplatil LG 2.7 miliardy dolarů na výrobu výrobní linky zaměřené pouze na displeje pro iPhone. I přesto však LG zatím bojuje s tím, aby zvládlo vyhovět Applu v požadovaném množství kusů. Na počátku by se mělo jednat o 2 – 5 milionů displejů.

iphone-xs-hands-on-3

Dnes nejčtenější

.