Zavřít reklamu

Okrem firem Elona Muska v podobe Tesly a SpaceX, sa pozornosť ušla aj inovatívnym projektom z dielne The Boring Company. Takmer každý z nás je oboznámený s ich plánmi na vytváranie podzemnej doravnej siete, ktorá má za úlohu odbremeniť a zrýchliť klasickú pozemnú infraštruktúru. V posledných mesiacoch sa firma snažila vybavovať rôzne povolenia na rozširovanie výstavby a tvorbu nových projektov, čo sa zatiaľ javí ako v celku úspešný krok. Dôkazom toho je získanie obrovskej zakázky v americkom Chicagu, ktorá súvisí s výstavbou tunela pod medzinárodným letiskom O’Hare. Podľa najnovších informácií sa však „Nudnej Spoločnosti“ podaril ďalší úctyhodný a tentokrát ešte inovatívnejší projekt.

The Boring Company dostalo povolenie od mestského zastupiteľstva v Hawthorne v Kalifornii, na výstavbu testovacieho tunela, ktorý bude mať za úlohu transportovať vaše auto z garáže priamo do podzemnej siete na štýl Hyperloop. Táto garáž bude umiestnená na súkromnom pozemku v blízkosti centrály SpaceX, ktorý bol prenajatý Muskovou spoločnosťou. Podmienkou na testovanie je zákaz vstupu verejnosti do tohoto „podzemného výťahu“ a taktiež pravidlo, že žiadne auto nemôže výjsť z garáže na otvorenú ulicu, z dôvodov bezpečnosti a zachovania plynulosti premávky. Testovacie vozidlá budú namiesto toho vyrážať zo spomínaného SpaceX a zotrvať v rozmedzí jednej míle medzi garážou a centrálou spoločnosti.

Spúšťanie vozidiel do šachty bude fungovať na príncípe pohyblivej platformy, ktorá sa pripojí k systému Hyperloop a umožní autu bezproblémový vstup do siete. V súvislosti so začiatkom projektu bola upozornená vyše stovka domácnosostí na prípadný hluk pri výkopových prácach a rovnako tak aj z dôvodu bezpečnosti. Okrem toho sa Musk pochválil aj novým marketingovým krokom. Z výkopového materiálu bude The Boring Company vytvárať tehličky so značkou spoločnosti, ktoré budú k sispozícii za 10 centov za kus. Pokiaľ sa však preukážete, že pracujete na určitom projekte, ktorý súvisí s výstavbou budovy, máte ich zadarmo. Elon Musk sa zrejme ešte stále veľmi rád púšťa do netradičných spôsobov propagácie svojich spoločností. Zdá sa, že okrem plameňometov, šiltoviek a tehličiek zeminy sme sa ešte stále nedočkali jeho absolútne najbizarnejšieho marketingového ťahu.

Náčrt projektu ukazuje, ako by mala garáž s platformou Hyperloop vyzerať vo finálnom prevedení:

Boring
Boring

Dnes nejčtenější

.