Zavřít reklamu

Jak jistě víte, Apple na včerejší Keynote představil tři nové iPhony Xs, Xs Max a Xr, které byly patřičně na podiu Divadla Steva Jobse velebeny. Hodně se mluvilo o novém čipu Apple A12 Bionic nebo například o fotoaparátu. Apple zřídka dlouze vychvaluje i pokroky jaksi minoritních funkcí. Jednou takovou je například funkce NFC, která se také dočkala svého výrazného vylepšení.

Ve všech třech představených iPhonech běží nově tahle funkce již na pozadí, a není tak už třeba aktivovat režim NFC Reader, což je jistě vítaným krokem, který pár vteřin času vždy ušetří. Vyžadováno je jen probuzení obrazovky, telefon může zůstat stále zamknutý. Účelem je prevence proti neúmyslnému čtení.

Okamžiky ze včerejší Keynote:

I tahle funkce má však svá omezení, zařízení musí být po svém restartu alespoň jednou odemknuto, aby tahle NFC mohlo fungovat. Dále je třeba, aby NDEF tag končil adresou URL, která je registrována Applem v jeho systému Universal Link. Funkce je také deaktivována, pokud je aktivována Peněženka, je zapnutý fotoaparát nebo zapnut režim letadlo. Rovněž nebudou za pomocí NFC spuštěny aplikace, které nemají oprávnění uživatele. Pokud během skenování dojde k nějaké nečekané okolnosti, na zařízení se vždy zobrazí upozornění, které klepnutím otevřete a zjistíte, co se děje.

Apple iPhone XR fb

Dnes nejčtenější

.