Zavřít reklamu

Apple během včerejšího dne spustil propagaci své keynote také na Twitteru, kdy se začal některým uživatelům zobrazovat reklamní tweet s připomínkou data prezentace a možností nechat si ji připomenout a poté i celou sledovat přímo na Twitteru. To bude možné vůbec poprvé v historii. Dříve bylo běžným zvykem, že Apple vysílal prezentace pouze na svých oficiálních stránkách, takže vysílání na Twitter je zlomovým milníkem.

Reklamní Tweet obsahuje část jablečného loga ve zlato-bronzové barvě, kterou jsme mohli vidět i na pozvánkách před pár týdny. Pokud kliknete na ikonu srdce, tedy jakýsi like na Twitteru, Apple vám během zítřka zašle upozornění na začátek keynote. Navíc vám ihned přijde upozornění, ve kterém vám společnost děkuje a potvrzuje zaslání upozornění během zítřejšího dne. Zde je vidět, jak jednoduše lze zařídit skvělou propagaci, která osloví obrovské masy lidí. Zejména ve Spojených státech je totiž Twitter nesmírně populární sociální sítí.

Takto vypadá Tweet lákající na zítřejší keynote:

Velmi zajímavé je, že oficiální účet Applu, skrze který placená propagace běží, nezveřejnil od svého spuštění v roce 2011 jediný Tweet. Je využíván pouze právě k reklamním sdělením, kterých už bylo mnoho. První bylo zaznamenáno v roce 2016, kdy Apple propagoval iPhone, který byl ten rok představen. Apple se také snaží u těchto reklam o co největší demografickou přesnost. Uživatelům se tak v různých časových pásmech zobrazuje tweet lákající na keynote se správným časem pro dané pásmo. I přesto, že tento účet zeje prázdnotou, sleduje ho 2,02 milionu uživatelů.

Ať už budeme sledovat keynote na Twitteru, nebo jakékoliv jiné platformě, rozhodně se máme na co těšit. Spekuluje se o obrovském množství potenciálních nových produktů s tím, že téměř 100% se počítá se třemi novými modely iPhonu a Apple Watch Series 4. Zda se dočkáme i nového iPadu, Macbooku či nástupce MacBooku Air je zatím záhadou. Odpověď se dozvíme už zítra 12. září.

apple twitter fb

Dnes nejčtenější

.