Zavřít reklamu

O Alexi Jonesovi jsme vás informovali v průběhů minulých měsíců několikrát. Tento kontroverzní moderátor talk show a vlastník webových stránek Infowars je znám pro své kontroverzní a především nenávistné názory.

Apple nejprve odstranil jeho podcast ze stejnojmenné aplikace. Stejně v té době reagoval i YouTube a Spotify. Facebook i Twitter také zablokovali jeho účet. Nyní však cupertinská společnost podniká další kroky k tomu, aby se Alex Jones neobjevoval nikde v celém ekosystému Applu. Jemu i Infowars Official byl udělen trvalý zákaz pro App Store. Důvodem je dle mluvčího Applu porušování firemních pravidel. Ty zakazují obsah, který je urážlivý, necitlivý či vedoucí k nenávisti. Aplikace Infowars Official byla posledním způsobem, jak mohl Jones na iOS komunikovat se svými příznivci a prodávat své produkty. Pro Android je zatím aplikace stále k dispozici.

Někteří uživatelé jsou s tímto rozhodnutím nespokojeni, protože by podle nich v dnešní době měl mít každý možnost vyjádřit svůj názor na jakékoliv téma. Nicméně je pravda, že Jones občas zašel až moc daleko a už roky vydělává na strachu lidí. Rozšiřuje například názor, že americká vláda ovládá počasí a využívá jej k vraždám. Je také jedním z hlavních představitelů názoru, že mnoho teroristických útoků, především ten z 11. září 2001, bylo pouze nahraný a může za něj také vláda.

alex jones uvodni

Dnes nejčtenější

.