Zavřít reklamu

Len nedávno sme vám priniesli informácie o rozhovore, ktorý absolvoval Elon Musk v podcaste Joea Rogana. Okrem otvorených plánov na vývoj elektrického lietadla a Muskových pokusov pri skúšaní marihuany sme sa však dočkali aj niekoľkých ďalších zaujímavých tém. Takmer trojhodinový rozhovor priblížil filantropa a vizionára aj tým najnezainteresovanejším poslucháčom, nakoľko Musk nerozprával iba o svojich nadchádzajúcich projektoch, ale aj o osobnom živote.  Jednou z noviniek, na ktorú sa chce riaditeľ technologických firiem orientovať, je vylepšenie inteligentných domov s názvom „Tesla Smart Homes“. V tejto sfére by veľmi rád priniesol nové inovácie, ktoré by zabezpečovali lepšie vykonštruovanú klimatizáciu alebo skladovanie energie vyrobenej strešnými solárnymi panelmi.

Nejedná sa pritom o úplnú novinku, nakoľko inteligentné domy zažívajú rozkvet takmer v každej rozvinutejšej časti sveta. Podľa Muska by sa princíp využívania a skladovania solárnej energie dal ešte viac vylepšiť. S ohľadom na  jeho slová sú náklady extrémne nízke, no pohybujú sa veľmi rozlišne v závislosti od využívania energie. „Veľký dopad na túto tematiku má klimatizačný systém. Ten by mal predpovedať kedy ste a kedy nie ste doma a na základe toho prispôsobiť teplotu v jednotlivých izbách domu. Systém by mal vykazovať určité známky inteligencie, no nebavíme sa tu o žiadnych geniálnych prvkoch. Iba o obyčajných a zaužívaných skutočnostiach,“ podotýka v rozhovore Musk.

Okrem toho by mal byť tento systém pripojený k vášmu autu, na základe čoho by vypočítal kedy dorazíte domov. Dom by tak ušetril ešte viac energie a zároveň by sa jednalo o praktické a elegantné riešenie. Aplikácia, ktorá prepája elektromobily Tesla s podobnými prvkami by mala byť postupom času updatovaná, čo by zahŕňalo implementáciu stále nových diaľkovo ovládaných produktov. Na otázku o prípadných konceptoch klimatizačného systému z produkcie spoločnosti Tesla, však Musk nechcel odpovedať. Z toho by sa relatívne dalo vydedukovať, že spomínaný systém je na ceste a my sa ho dočkáme už v blízkej budúcnosti. Nebudeme však rozosievať rôzne konšpiračné teórie, preto si budeme musieť počkať na oficiálne vyhlásenie firmy.

Tesla

Dnes nejčtenější

.