Zavřít reklamu

Server The New Yorker dnes zveřejnil velmi rozsáhlý rozhovor se zakladatelem Facebooku Markem Zuckerbergem. Kromě mnoha témat, včetně těch o jeho soukromém životě či důležitých rozhodnutích ve Facebooku, došlo také na Apple a nedávnou kauzu s Alexem Jonesem.

Apple totiž v nedávné době rázně zakročil proti tomuto známému moderátorovi. Jones je znám pro své kontroverzní a často nenávistné názory. Po odstranění jeho podcastů před několika měsíci dostal nyní Jones úplnou stopku do App Storu. Nesmí zde být umístěna žádná jeho aplikace a i ta poslední, Infowars Official, byla již odstraněna. K podobným krokům již přistoupil YouTube, Twitter či Spotify. Nyní se v rozhovoru k celé kauze vyjádřil i CEO Facebooku Zuckerberg.

Zuckerberg přiznal, že rozhodnutí Applu pomohlo i Facebooku, který poté také podnikl další kroky.

I tato sociální síť už dříve proti Jonesovi zakročila, avšak nijak razantně. Jednalo se v červenci pouze o odstranění čtyř videí a měsíční zmrazení jeho oficiální facebookové stránky. Navíc se tak stalo až po neustálém tlaku veřejnosti a zaslání otevřeného dopisu Zuckerbergovi od matky jedné z obětí masakru na základní škole Sandy Hook z roku 2012, který Jones označil jako výmysl.

Nicméně v rozhovoru CEO Facebooku přiznal, že k dalšímu kroku pomohl i Apple. Když viděli, že jablečná společnost zakročila a odstranila Jonesův obsah, řekli si, že musí své rozhodnutí také udělat co nejdříve a určit, zda porušuje jejich pravidla a zaslouží si odstranění z Facebooku. Nejnověji se pro úplné odstranění Jonesova účtu rozhodl také Twitter, který se tak připojil k výše zmíněným společnostem.

mark zuckerberg

Dnes nejčtenější

.