Zavřít reklamu

Dnešní den je na informace ohledně chystaných produktů, které nám Apple představí již za dva dny, skutečně bohatý. Poté, co se svou troškou do mlýna přispěchal Bloomberg, se totiž k chystaným novinkám vyjádřil i analytik Ming-Chi Kuo, který je považován za nejpřesnějšího analytika zaměřeného na společnost Apple na světě. 

Krom toho, že Kuo potvrdil to, že by měl být 6,1” iPhone Xc zprvu kvůli problémům s výrobou nedostatkovým zbožím, ačkoliv by jej měl Apple začít prodávat po boku zbylých dvou iPhonů, jsme se dozvěděli velmi zajímavé informace o chystaných iPadech Pro. U těch by totiž měl Apple údajně zaříznout Lighting port a nahradit jej USB-C portem. Tím by údajně rád Apple zajistil ještě rychlejší nabíjení tohoto modelu.

K iPadům bude Apple přibalovat zcela novou 18W nabíječku, jejíž design odhalily úniky z minulých týdnů. Prohlédnout si jí můžete v galerii pod tímto odstavcem. Co se pak týče iPhonů, v jejich balení by měla údajně zůstat klasická 5W nabíječka, což zrovna dvakrát radostná zpráva není. Nicméně u iPhonů máme podle Kua alespoň jistotu toho, že u nich alespoň pro letošek Apple nechá Lightning port.

Pokud by se Apple skutečně k použití USB-C namísto Lightningu rozhodl, byl by to každopádně nečekaný krok. Nicméně kdyby díky této novince rozšířil funkce, které iPad nabízí, určitě bychom tento krok Applu odpustili. Teoreticky bychom se mohli dočkat třeba toho, že by z iPadu mohl jít vytvořit připojením monitoru přes USB-C po vzoru vlajkových lodí od Samsungu osobní počítač. Těžko ale říci, zda se něčeho takového skutečně dočkáme. Jasno však budeme mít již ve středu.

2018 iPad Pro render FB

Dnes nejčtenější

.