Zavřít reklamu

O tom, že nám Apple za pár dní ukáže novou generaci svých Apple Watch, která bude disponovat větším displejem, není díky únikům fotografií Applu a spoustě zpráv z dodavatelského řetězce a od analytiků prakticky pochyb. Jejich příchod nyní potvrdil víceméně i sám Apple skrze dostupnost starších generací hodinek. 

Ačkoliv se jablečné hodinky všech generací prodávají po celém světě jako na běžícím pásu, problémy s jejich výrobou v poslední době v žádném případě nebyly. To jinými slovy znamená, že všichni prodejci jich měli na skladě dostatek a tudíž nebyl s jejich nákupem problém. Nicméně zákazníci po celém světě začínají hlásit, že některé modely Apple Watch jsou již nyní nedostupné na webu Applu i u jiných prodejů nedostupné a u ostatních modelů se skladové zásoby rychle krátí. A právě to je s ohledem na blížící se keynote jasný singál blížících se Apple Watch Series 4.

Ve světě se zhoršuje i dostupnost loňských Apple Watch Series 3:

Apple počítá s tím, že po představení nové generace se prodeje starších generací o něco sníží (pokud tedy obě vůbec zanechá v nabídce). Podle všeho se tak rozhodl utlumit jejich výrobu, což má za následek právě nedostupnost některých modelů. Nicméně se dá očekávat, že se po představení hodinek situace opět zlepší a dostupnost starších generací, které Apple ponechá v nabídce, bude opět bezproblémové.

Pokud si tedy brousíte na Apple Watch zuby, určitě ještě pár dní vydržte. Budete si totiž moci vybrat buď ze zcela nového modelu, nebo alespoň při nákupu modelu staršího ušetříte. S ohledem na stáří Apple Watch Series 1 je totiž vcelku pravděpodobné, že právě tento model z nabídky Applu zmizí a nahradí jej Apple Watch Series 3, jejichž cena se sníží. Jasno ale budeme mít samozřejmě až po keynote. 

apple_watch_series_4_9to5mac

Dnes nejčtenější

.