Zavřít reklamu

Když Apple v březnu letošního roku poprvé světu ukázal šestou generaci iPadu, kterým cílí především na méně náročné uživatele, po jeho boku ukázal i levnou alternativu pro své pero Apple Pencil – Logitech Crayon. Jedná se o robustní stylus, který zastoupí Apple Pencil takřka ve všech ohledech a je plně kompatibilní právě s 9,7” iPadem 6. generace. Vyroben je celkově tak, aby byl co možná nejvíce odolný, což je právě ve školách, kdy projde iPad s tímto stylusem rukami mnoha studentů, určitě vítaný benefit. Při svém startu však byl Crayon dostupný jen a pouze školám. To se ale brzy změní.

Logitech oznámil, že jeho stylu Crayon bude již brzy k dispozici i v Apple Storech pro každého zákazníky. V obchodech by se pak měl objevit již 12. září – tedy v den představení nových produktů Applu. Do nabídky ostatních maloobchodníků by pak měl Crayon dorazit v průběhu října, takže je velmi pravděpodobné, že se jej dočkáme bez problémů i u nás v Čechách a na Slovensku. 

Pokud jste tedy nad nákupem Apple Pencil k iPadu 6. generace přemýšleli, ale nechtělo se vám do něj moc investovat, mohl by pro vás být Crayon parádní alternativa. Jak už jsem totiž psal výše, disponuje téměř všemi vlastnostmi, kterými se chlubí i Apple Pencil s výjimkou citlivosti na tlak. Co se pak týče výdrže stylusu, ta by měla dostahovat zhruba sedmi hodin neustálého “čmárání”. Dobíjení je pak řešeno skrze Lightning kabel a stejně jako v případě Apple Pencil či AirPods by mělo být velmi rychlé. Nicméně stylus je kompatibilní pouze s jedním jediným iPadem. Pokud jste tedy majiteli iPadu Pro a iPadu 6. generace a stylus chcete využívat na obou zařízeních, je potřeba sáhnout po Apple Pencil. 

V tuto chvíli je těžké říci, jakou cenu obchodníci u nás nasadí, pokud tento produkt na pulty obchodů dorazí. V USA by za něm ale měl Apple chtít 70 dolarů, zatímco za Apple Pencil si nechává zaplatit 99 dolarů. Cena by tak mohla být i u nás zhruba o třetinu nižší. 

crayon

Dnes nejčtenější

.