Zavřít reklamu

Nový model iPadu Pro je takřka za dveřmi. Spolu s tím, jak se blíží termín představení nových jablečných zařízení, se množí také spekulace, návrhy a koncepty toho, jakou podobu by očekávaný tablet mohl mít. Zatím sice nic oficiálně potvrzeno nebylo, předpokládá se ale, že se již za pár dní dočkáme představení nového 11-palcového a 12,9-palcového iPadu Pro, který by se na pulty prodejen mohl dostat koncem letošního roku.

Ve spolupráci s Onleaks vypracovali v MySmartPrice návrhy toho, jak by měly nové iPady vypadat. Nejedná se ale o pouhý výplod fantazie nebo produkt zbožného přání: podkladem pro vypracování těchto návrhů byly nejnovější úniky a schémata. Na snímcích v galerii si můžete všimnout o něco tenčích rámečků ve stejné vzdálenosti, zajímavým prvkem jsou i ploché, hranaté strany namísto obvyklých charakteristického zaobleného designu. Návrhy také budí dojem, že by nový iPad mohl získat linie antény, které můžeme znát z některých iPhonů.

Aktuální model iPadu Pro má na sobě pouze jednu takovou linii, která začíná na levé straně nedaleko čočky fotoaparátu, pokračuje mírně dolů a končí na pravé straně zařízení. Na návrzích v galerii ale můžeme vidět dvě linie na horní i dolní straně zadní části zařízení. Slot na SIM kartu se na obrázcích přesunul do prostřední části jedné ze stran iPadu, Smart Connector můžeme nalézt na zadní straně. Beze změny zůstalo umístěni portu pro Lightning konektor – ten se tradičně nachází na spodní straně tabletu.

Výše zmíněné rámečky se v návrzích sice ztenčily, stále jsou ale schopny pojmout senzory pro Face ID a zařízení pro přední kameru, aniž by bylo zapotřebí přidávat výřez, který známe z iPhonu X. Zatím s jistotou nevíme, zda bude funkce Face ID omezena pouze na horizontální polohu zařízení, nebo ji bude možné díky vylepšené technologii použít v obou polohách.

iPad Pro 9to5Mac Render fb

Dnes nejčtenější

.