Zavřít reklamu

Kalifornie je rájem pro zloděje Apple produktů. Jak jinak si vysvětlit více 20 krádeží nebo loupežných přepadení od poloviny května v kalifornských Apple Storech. Podobným incidentům zřejmě jen tak konec nebude. Pachatelé jdou hlavně po iPhonech, iPadech a MacBoocích, škoda se zatím vyšplhala na 850 000 dolarů a bude se zřejmě zvyšovat. V neděli ráno byl totiž vykraden další Apple Store, tentokrát v Burlingame.

Incident měl velmi podobný scénář jako v minulých případech. Skupina lidí vtrhla do obchodu a začala brát vystavené produkty. Poté se urychleně vypařila a ujela přichystaným vozem. Návštěva Apple Storu začíná být v Kalifornii hazardem. Podobná událost se stala minulý týden v Apple Storech ve městech Emeryville, Santa Rosa nebo v novém Apple Storu ve Walnut Creek.

Produkty Applu pachatelé zřejmě prodávají na součástky:

 

Ve většině případů se zlodějům nebo lupičům podaří z místa činu utéct, jindy ale takové štěstí nemají. Před 14 dny vzali spravedlnost do rukou sami zákazníci, když během přepadení v Apple Storu v Thousand Oaks sami zadrželi dva zloděje. Třetímu se podařilo utéct, policie jej ale na základě výpovědi dvou výtečníků také brzy zatkla.

Je známo, že Apple má ve svých prodejnách na zařízeních nainstalovanou speciální verzi operačního systému, které dělá ze zařízení poměrně zbytečný cíl těchto protiprávních jednání. Vzhledem k tomu, že hlad po podobných návštěvách Apple Storů neutichá, vedou se diskuze, jak dotyční ukradené produkty zpeněžují. Převládá názor, že je prodávají na součástky. Jedině tak z nich totiž mohou mít alespoň nějaký zisk.

Apple-store-fb

 

 

Dnes nejčtenější

.