Zavřít reklamu

Vo väčšine prípadov sa spoločnosť Tesla s novými vyhláseniami ohľadom produkcie, nových technológií alebo podobných záležitostí vôbec nemaže. O samotnom Elonovi Muskovi je známe, že aj tie najdôležitejšie vyhlásenia nemá problém jednoducho zavesiť na sociálne siete (vo väčšine prípadov ide o jeho osobný účet na Twitteri) za doprovodu niekoľkých slov. Tentokrát sa ale musí chystať niečo naozaj veľké. Tesla nás totiž láka na odhalenie veľkej novinky, ktorú predvedie na autosalóne vo švajčiarskom meste Bazilej. Počas akcie Grand Basel by sme sa podľa vyjadrení mali dočkať „majstrovského diela“ v réžii známej spoločnosti.

Takmer stopercentne sa bude jednať o predvedenie nového elektromobilu, nakoľko presne túto skutočnosť firma teasuje v krátkej upútavke. Možností je viac než dosť. Grand Basel však nie je klasický autosalón, ktorý prezentuje hocaké počiny od každého producenta automobilov. Akcia je charakterizovaná nasledovným popisom: „Grand Basel má na starosti prezentácie veľmi obmedzeného počtu nových vozidiel. Jedná sa o top kategóriu od tých najlepších producentov, ktorí sa špecializujú nielen na divíziu luxusných automobilov, ale aj výnimočných vozidiel, ktoré prekonávajú štandardne zaužívané výdobytky technológie. Všetky predvádzané koncepty sú podrobne vyberané na základe histórie, stupňa inovácie a vzácnosti.“

Svoj príspevok do prominentného autosalónu prezentuje spoločnosť Tesla nasledovnou obrázkovým teaserom:

Pri tomto oznámení sa však ukazuje oveľa viac otázok ako odpovedí. O aký model z dielne Tesly sa bude jednať? Možností je naozaj neúrekom, no jedna sa v slovách analytikov vyskytuje oveľa častejšie, ako tie ostatné. Podľa popredných špecialistov by sme sa mali dočkať odhalenia modelu Tesla Roadster, ktorého príchod je očakávaný už niekoľko mesiacov. Tento elektromobil by totiž najlepšie zapasoval do celkového charakteru akcie, čo ešte viac podporuje fakt, že firma sa podobne nezvykne prezentovať. V prípade superšportu Roadster to však má svoje odôvodnenie. Okrem toho medzi možné odhalenia spadajú aj odhady ako predstavenie pickupu, kompaktného SUV v podobe Modelu Y alebo cenovo dostupnejší elektromobil, o ktorom sa nedávno rozhovoril sám Elon. Vyzerá to tak, že si na oficiálne prehlásenie budeme musieť počkať ešte pár dní. Autosalón Grand Basel, na ktorom Tesla odhalí svoj nový elektromobil  začína už 6. septembra/září.

Tesla

Dnes nejčtenější

.