Zavřít reklamu

Už se stává pomalu zvykem, že u každého modelu iPhonu dochází k určitému problému u většího či menšího počtu uživatelů. U jednoho z nich jste museli telefon držet specifickým způsobem, abyste si zavolali, další se ohýbal a iPhone 7 trápil takzvaný „loop disease“, který způsoboval problémy s mikrofonem a reproduktory. A nyní se přidává i iPhone 8.

Apple totiž spustil výměnný program kvůli problémům tohoto modelu se základní deskou. Opět bylo zmíněno, že se s chybou, která způsobuje restarty zařízení, jeho zamrzání či nereagování, potýká pouze malé procento uživatelů. Naštěstí se většina zákazníků z Česka a Slovenska bát nemusí, protože podle Applu se problém týká zařízení prodaných mezi zářím 2017 a březnem 2018 v Číně, Hong Kongu, Indii, Japonsku, Macau, Novém Zélandu a USA.

Nejnovější problém se základní deskou se týká pouze iPhonu 8.

Navíc se nemusí obávat ani majitelé iPhonu 8 Plus, který těmito problémy netrpí. Pokud jste si však telefon v některé z výše uvedených zemí koupili a máte pocit, že telefon zamrzá, či se samovolně restartuje, je potřeba jej reklamovat v zemi nákupu. Samozřejmě společnost doporučuje provést zálohu do iTunes nebo iCloudu předtím, než iPhone reklamujete. Pro úplnost je potřeba ještě uvést, že tento program se vztahuje na zařízení po dobu tří let od jeho nákupu.

Vždy, když Apple tímto způsobem vlastně přizná vlastní chybu, strhne se vlna kritiky mluvící o zhoršující se kvalitě jablečných zařízení. Je však nutné brát v potaz to, že iPhonů se prodává čím dál více každým rokem, a tak je logické, že se budeme dozvídat o podobných problémech častěji, i když postihne opravdu jen malé procento celkových majitelů daného zařízení.

iPhone 8 zlata v ruce

Dnes nejčtenější

.