Zavřít reklamu

Je tu nový školní rok a spolu s ním přichází kromě hromady povinností také příležitost obohatit svůj iPhone či iPad o několik nových aplikací, které vám navíc studentský život značně usnadní. Které to jsou?

Evernote

Evernote je multifunkční klasika, která nesmí v žádném výčtu studentských – ale i pracovních – aplikací chybět. Pište si poznámky, vytvářejte seznamy, veďte si deník, ukládejte zajímavé články nebo skenujte papírové dokumenty – cokoliv, co vás napadne. Obrovskou výhodou je propojení s dalšími užitečnými aplikacemi, stejně jako s desktopovou či webovou verzí. Dobrou službu vám Evernote prokáže i ve své základní bezplatné verzi.

[appbox appstore id281796108]

Any.do: To-do list & Calendar

Any.do: To-do list se pro vás rychle stane naprosto nepostradatelným společníkem po celý školní rok. Umožní vám vytvářet si to-do listy a připomínky a můžete ji synchronizovat s nativním kalendářem ve vašem iPhonu, vaším Google Kalendářem, Outlookem, facebookovými událostmi a spoustou dalšího. Samozřejmostí je podpora hlasového zadávání, funkce drag & drop nebo třeba sdílení seznamů.

[appbox appstore id497328576]

iStudiez Pro Legendary Planner

Aplikace iStudiez Pro Legendary Planner má za sebou již sedm let úspěšného „kralování“ v iOS zařízení stovek tisíc studentů po celém světě. Kombinuje v sobě plánovač, do kterého můžete zanášet všechny důležité události dne, speciální sekci, určenou domácím úkolům a zkouškám, a nabízí přehledné denní zobrazení všechno, co vás čeká a co máte za úkol. Umožňuje integraci s kalendářem, sledování prospěchu, a nabízí i verzi pro Apple Watch.

[appbox appstore id310636441]

myHomework Student Planner

Úkoly se zkrátka musí dělat. Máte pocit, že zrovna těch vašich je tolik, že vám začínají přerůstat přes hlavu? Pomůže vám aplikace myHomework. V krásném, přehledném uživatelském rozhraní nabízí možnost zadávání a správy nejen domácích úkolů, ale i hodin, testů a dalších důležitých věcí.

[appbox appstore id303490844]

Dáme jídlo

Znáte to. Někdy se večírek studium protáhne nebo je tak intenzivní, že zkrátka už nemáte kapacitu na vaření nebo návštěvu restaurace. Naštěstí je tu aplikace DámeJídlo: je libo sushi, burger nebo českou klasiku? Vyberte si to, po čem váš hladový žaludek právě touží, zaplaťte a už jen čekejte na kurýra.

[appbox appstore id582501441]

Sleep Cycle

Spánek je důležitý – na tom se asi shodneme všichni. Jak se ale správně vzbudit? Pomůže vám aplikace Sleep Cycle – inteligentní budík, který sleduje váš spánek a probudí vás v jeho lehké fázi, takže pro vás vstávání bude méně bolestné. Vše, co musíte udělat, je spustit aplikaci předtím, než jdete spát, a položit svůj iPhone na noční stolek. Aplikace nabízí integraci s Apple Watch a Apple Health.

[appbox appstore id320606217]

Flashcards +

Flashcards+ je skvělá aplikace pro všechny, kteří se rádi učí pomocí kartiček. Nabízí možnost tvorby vlastních kartiček i přidání obrázků, stejně jako stažení kartiček, vytvořených ostatními uživateli, z webu Cram.com. Vámi vytvořené kartičky můžete také sdílet.

[appbox appstore id408490162]

Office Lens

Nestíháte pořizovat zápisky z tabule? Vyfoťte si ji za pomoci aplikace Office Lens, která vám nejenom fotografii ořízne a vylepší, ale také převede do dokumentu typu Word, PDF, případně souboru PowerPoint s možností dalších úprav. Office Lens je zkrátka chytrým kapesním skenerem. Funguje jak na bílé, tak i na tmavé tabule.

[appbox appstore id975925059]

Free Graphic Calculator

Hledáte výkonnou, flexibilní grafickou kalkulačku, která bude navíc zdarma? Vyzkoušejte Free Graphic Calculator. Nabízí funkce vědecké kalkulačky s běžnými aritmetickými funkcemi, tvorbu grafů až pro čtyři rovnice najednou, možnost zoomování nebo přetažení grafu, funkci převodníku jednotek a mnoho dalšího.

[appbox appstore id378009553]

Čeština do kapsy

Čeština je nádherná, ale také záludná. Pokud si nejste jisti tím, jak se píše nějaký konkrétní výraz, nebo kde se píše velké písmeno, pomůže vám Čeština do kapsy. Pravidla českého pravopisu jsou zde rozdělena do jedenácti přehledných kategorií, součástí aplikace jsou i testy, v nichž si můžete své znalosti ověřit.

[appbox appstore id920738115]

Pages

Pages patří mezi applovskou klasiku. Spolu s NumbersKeynote je součástí kancelářského balíku iWork. Nabízí širokou škálu možností tvorby a úpravy dokumentů se vším všudy včetně možnosti přidání obrázků, grafů a dalších prvků. Díky iCloudu můžete mít přístup ke svým dokumentům kdykoliv a odkudkoliv, samozřejmostí je možnost spolupráce v reálném čase nebo bleskurychlého exportu do formátu platformy Microsoft, případně tvorby a exportu interaktivních iBooks.

[appbox appstore id361309726]

iPhone Backpack Unsplash

Dnes nejčtenější

.