Zavřít reklamu

Jsou to dva týdny zpět, co jsme si ukázali skvělou powerbanku od Swisstenu, která podporuje bezdrátové nabíjení. U nabíjení ale zůstaneme i dnes a podíváme se na rychlonabíječku od Swisstenu. Rychlonabíjení je v dnešní době prakticky povinností u každého nového telefonu, a ještě aby ne. Všechno musí být rychle a hned, a tak samo to platí i pro dobu nabíjení našich telefonů. Kdysi jsme telefon nabíjeli co tři dny, nyní je to každou noc a myslím si, že brzy i tohle bude s podporou rychlonabíjení minulostí.

Jak je to s rychlonabíjením?

Na světě je více druhů rychlého nabíjení. Mezi jednu z prvních společností, která s rychlonabíjením přišla, je společnost OnePlus a jejich technologie Dash Charge. Dále je tady například USB Power Delivery, Quick Charge od Qualcommu, který můžeme znát především z Androidích telefonů, Adaptive Fast Charge od Samsungu a v neposlední řadě Fast Charge od Applu, který je víceméně založen na USB Power Delivery.

Fast Charge od Applu se začal používat u iPhonů 8, 8 Plus a iPhonu X, avšak nenechte se touhle informací zmást. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že Fast Charge svým způsobem funguje i u starších modelů (v mém případě u iPhonu 6s) a dokáže iPhone nabít rychleji, než klasická 5W adaptér, který k zařízení dostanete – alespoň tedy do prvních 50 %.

Osobní zkušenost a testování

Osobně jsem měl možnost vyzkoušet a porovnat dohromady tři nabíječky. První byla klasická 5W nabíječka, kterou dostanete (alespoň momentálně) ke každému iPhonu. Ta funkcí Fast Charge nedisponuje, jedná se o naprosto klasickou a obyčejnou nabíječku. Nyní ale na řadu přichází nabíječky, které rychlonabíjení podporují. K 5W adaptéru jsem taktéž otestoval 29W originální adaptér od Apple podporující Fast Charge a 18W Power Delivery Swissten adaptér.

V případě, že použijeme klasický 5W adaptér, dobijeme iPhone X za půl hodiny na 21 %. Pokud se rozhodneme pro použití 29W adaptéru od Apple nebo od Swisstenu, tak se iPhone X dobije za půl hodiny na 51 %. Myslím si, že jsou tyto údaje opravdu přesvědčivé a jde vidět veliký rozdíl. Vžijte se do role, kdy potřebujete rychle nabít váš iPhone. Například odněkud přijdete domů s tím, že si jen dáte nabíjet telefon a osprchujete se, a poté hned vyrazíte do terénu. Nejen v tomto případě se vám rychlonabíječka může hodit. Na kompletní graf nabití se můžete podívat níže.

Proč řešení od Swisstenu?

Možná se ptáte, proč tady figurují dvě rychlonabíječky – jedna od Applu a druhá od Swisstenu. Na to mám naprosto jednoduchou odpověď – cena. V případě, že byste si chtěli koupit originální set od Applu pro rychlonabíjení, tzn. 29W adaptér a USB-C Lightning kabel, vyšlo by vás to na cca 2200 korun. To je vcelku hodně, nemyslíte? Co když vám řeknu, že od Swisstenu můžete mít celý tento komplet skoro 6x levněji – za 460 korun? Stačí na internetových stránkách Swisstenu použít 25% slevu, se kterou se na takovou cenu dostanete. Slevový kód naleznete níže. A pokud by se vám řešení od Swisstenu z nějakého důvodu nezamlouvalo, tak si můžete pořídit originální Apple adaptér i kabel na stránkách Swisstenu taktéž s 25% slevou – v tomto případě se dostanete na cca 1500 korun. Na vše je samozřejmě doprava zdarma.

Design a balení adaptéru a kabelu od Swisstenu

Výše jsme se podívali na samotnou funkci těchto adaptérů, nyní se pojďme podívat na to, jak vlastně Swissten svůj adaptér zpracoval. Adaptér je oproti tomu od Applu o něco menší, jinak je vzhledově vcelku podobný. Má bílou barvu a na jedné straně nese branding Swissten. Kabel je ale v tomto případě o několik levelů výše. Pokud už vás štvou originální kabely od Applu, které mají tendenci se trhat a odizolovávat, tak určitě sáhněte po kabelech od Swisstenu. Kabely od této společnosti jsou oplétané a velice kvalitní, tudíž se nemusíte bát, že by se kabel začal kroutit a nebo že by se používáním poškodil.

Co se týče balení, tak jak u adaptéru, tak u kabelu od Swisstenu je vcelku podobné. Obě krabičky jsou bílé a nesou po sobě branding Swisstenu společně s přednostmi obou produktů. Samozřejmě máte možnost přes malé průhledné okénko nahlédnout, do čeho jdete.

Závěr

Pokud hledáte levnější variantu pro rychlé nabíjení vašeho iPhonu, můžu vám určitě adaptér a kabel od Swisstenu doporučit. Adaptér i kabel jsou na svou cenu zpracovány velice kvalitně a rozhodně splní účel. V tomto případě vyjde kombinace adaptéru a kabelu od Swisstenu po 25% slevě na cca 460 korun. Pokud však máte rádi originální produkty od Applu a raději byste chtěli sáhnout po 29W adaptéru a originálním kabelu, můžete i na tyto produkty 25% slevu uplatit – po slevě vyjde tento set pro rychlonabíjení na cca 1500 korun.

Slevový kód a doprava zdarma

swissten_power_delivery_fb

Dnes nejčtenější

.