Zavřít reklamu

Nestává se příliš často, že by Applu unikly před oficiálním představením jeho produktu nějaké fotografie. Letošek je však výjimkou. Po úniku screenshotů systému macOS Mojave jen pár dní před jeho představením se totiž podobné faux pas povedlo Applu ve čtvrtek večer, kdy se portálu 9to5mac podařilo zmocnit fotografií dvojice nových iPhonů a Apple Watch Series 4. Co nám tato fotka o nových iPhonech prozradila? 

Zatímco od Apple Watch Series 4 jsme se toho mohli z uniklé fotky dozvědět zajímavé novinky, fotka dvojice iPhonů nám spíše potvrzuje některé spekulace z dřívějška. To je sice na jednu stranu dobře, na druhou však stále nemáme o všech letošních iPhonech úplně jasno. Proč? Je to vcelku jednoduché. Na fotce je totiž samozřejmě dvojice iPhonů s OLED displeji, což Apple demonstruje perfektní černou v kontrastu s velmi ostrými a pěknými barvami, které se v sobě prolínají na planetě na tapetě. Třetí iPhone, který by se měl představit s LCD displejem, ale chybí a tudíž je jeho příchod zahalen o poznání více tajemstvími než příchod dvou OLED bratří. 

Výřez? Vše při starém

Přestože není kvůli černé tapetě horní výřez v displeji vidět, dle nepatrného obrysu horního reproduktoru to minimálně u menšího 5,8” iPhonu vypadá, že se letos zmenšení tohoto prvku nedočkáme. S tím jsme ale též byli díky mnoha předpovědím analytiků nějakou dobu smířeni. Pokud tedy čekáte na to, až Apple tuto pro některé nevzhlednou věc odstraní nebo minimálně zmenší, letošní iPhony pro vás jasnou volbou nebudou. 

IPHONE-XS

Když se pak zaměříme na ocelový rám těla, opět si jen víceméně potvrdíme spekulace z předešlých týdnů, které naznačovaly příchod zlaté barevné varianty. Na té totiž údajně Apple pracovali již při vývoji iPhonu X, avšak kvůli nezdarům od jejího uvedení nakonec upustil. Letošek by ale měl být v tomto ohledu přeci jen jiný, což uživatelé, pro které není černá a bílá tím pravým ořechovým určitě ocení. 

Další informace z fotky už bohužel nevyčteme. Nicméně nám jednu zajímavost prozradili sami redaktoři z 9to5mac, kteří fotku zveřejnili. Menší model by se měl totiž podle jejich informací jmenovat iPhone XS, což opět potvrzuje teorii, že letošek přinese jen upgrade vnitřností, jak bývá v “eskových” rocích zvykem. 

Rok 2018 – rok „eskový“

Pokud je 5,8” model XS, je poměrně pravděpodobné, že větší model ponese název XS Plus, díky čemuž si Apple zajistí minimálně to, že svou prémiovou řadu sjednotí a v příštích letech nebude mít s vymýšlením názvů příliš velké starosti. Každému zákazníkovi bude navíc ihned jasné, o jaký model se jedná, když se řekne XS a o jaký, když se řekne XS Plus, jelikož jsme si na “pluskové” označení za těch pár let, co Apple větší varianty iPhonů vyrábí, zvykli. Otázkou však ja, jaký název Apple nadělí potenciálnímu třetímu iPhonu, který by měl též dorazilt. Jestli jej ale skutečně chce brát jako nástupce iPhonu 8, nejspíš si nebude dělat příliš velké násilí a pojmenuje jej jednoduše iPhone 9. V úvahu by ale připadal i název XC, čímž by odkazoval na design loňského iPhonu X a zároveň by “céčkem” naznačoval, že se jedná o levnější řadu, jako tomu bylo například v případě iPhonu 5C. 

Hojně se spekulovalo i o trojitém fotoaparátu u „pluskového“ modelu. Ten ale nakonec nejspíš nedorazí:

I přes potvrzení několika zajímavých věcí o iPhonu je stále okolo chystaných iPhonů mnoho nejasností a to především ohledně jejich útrob. Těžko totiž říci, o kolik se letos zvedne díky novému čipsetu výkon. Tím spíš, když jsme se vloni dočkali u nových iPhonů skutečných bestií, které válcují konkurenci i rok po svém představení. I pár desítek procent nárůstu výkonu ale samozřejmě potěší. To samé pak platí i o RAM paměti. Jasno ale samozřejmě budeme mít až po 12. září. 

IPHONE-XS 2

Dnes nejčtenější

.